WEDAD Nederland
We do act now

Wat is WEDAD?

Elk jaar wordt op 2 juni de World Eating Disorders Action Day (WEDAD) georganiseerd. Vanaf 2018 organiseert een enthousiaste commissie activiteiten hier in Nederland. Niet alleen in Nederland worden er activiteiten georganiseerd; op deze dag vinden er over de hele wereld activiteiten plaats! Zo’n 200 organisaties vanuit meer dan 45 landen zullen tijdens WEDAD activiteiten organiseren of op social media aandacht besteden aan bewustwording. Het gemeenschappelijke doel is het vergroten van het inzicht dat een eetstoornis een ernstige maar behandelbare ziekte is.

Tijdens de WEDAD komen mensen samen die – op wat voor manier dan ook – te maken hebben met eetstoornissen. Of je nu behandelaar, patiënt of naaste bent. Samen zoeken we verbinding met elkaar en bieden we hoop en steun. Je hebt en behandelt een eetstoornis tenslotte niet in je eentje.

Wat gaan we doen?

WEDAD ‘23

Vrijdag 2 juni is het zover! De 5e editie van WEDAD in Nederland. Ook dit jaar vindt ons programma weer plaats bij de Molenplaats op de Zijpendaalseweg 34 in Arnhem. Je bent van harte welkom vanaf 12.30. We hebben een gevuld programma van 13.30 uur tot 17.00 uur vol inspirerende sprekers en performers. Dit jaar zal er voor het eerst een WEDAD-informatiemarkt plaatsvinden! Voorafgaand aan het programma en na het programma heb je de mogelijkheid om de stands te bezoeken.

WEDAD ’23 staat in het teken van ‘Stilstaan bij…’. Op die manier willen we laten zien dat een eetstoornis meer is dan het gemiddelde beeld dat vaak in de media te zien is.

Daarnaast zullen we ook dit jaar uiteraard gezamenlijk wandelen tijdens de Socialwalk.  Iedereen wordt gevraagd in het paars te komen zodat we als een paars lint door het Sonsbeekpark lopen om op een positieve manier aandacht te vragen voor eetstoornissen. Tijdens de wandeling is er de ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

We roepen iedereen op om paars te dragen op 2 juni en bekendheid te geven aan WEDAD via social media met de hashtag #wedadnl.

Info

WEDAD Nederland

Aan de World Eating Disorders Action Day (WEDAD) wordt sinds 2018 ook in Nederland aandacht…

Lees verder

Programma 2023

We zijn ontzettend trots dat we ook dit jaar een gevarieerd programma kunnen aanbieden vol…

Lees verder

Veelgestelde vragen

Waar staat WEDAD voor? WEDAD staat voor World Eating Disorders Action Day. Wanneer vindt de…

Lees verder

Ons team

Vera

Mijn naam is Vera Ploegmakers, 21 jaar. Op dit moment woon ik samen met mijn…

Wendy

Mijn naam is Wendy van der Hulst en ik werk sinds 2006 bij Rivierduinen Eetstoornissen…

Rena

Mijn naam is Rena Braams. In de afgelopen negen jaar waarin ik in verschillende functies…

Aanmelden

Doneren

World Eating Disorders Action Day (WEDAD) - 2 juni 2023
Back To Top