WEDAD Nederland
Ons team

Johanneke Den Hartog

Sinds 2023 vervul ik met veel enthousiasme de rol van communicatieadviseur bij Stichting Kiem, waarbij ik mijn passie voor communicatie kan inzetten. Mijn naam is Johanneke den Hartog en ik ben blij om deel uit te maken van de commissie die de WEDAD organiseert. De WEDAD is hét jaarlijkse evenement waar mensen samenkomen rond het thema eetstoornissen.


Het is mijn missie om via de WEDAD zichtbaarheid te geven aan eetstoornissen. Er bestaan nog veel misvattingen overeetstoornissen, en ik geloof dat evenementen zoals de WEDAD kunnen bijdragen
om misvattingen uit de wereld te helpen. Samen kunnen we de kracht vinden om de stigma’s rond eetstoornissen te doorbreken en een boodschap van hoop en herstel te verspreiden, zodat iedereen die met deze uitdagingen te maken heeft, zich gesteund voelt en de weg naar herstel kan vinden.”

Manon Poels

Hoihoi, mijn naam is Manon Poels en ik ben 25 jaar oud. Ik woon in het mooie Noord-Limburg en in mijn vrije tijd ga ik er graag met vriendinnen op uit, ben ik creatief bezig, speel ik graag spelletjes, lees ik boeken en kijk ik onder andere af en toe een (romantische 😉 film of een serie.

Het afgelopen jaar heb ik mijn bachelor pedagogische wetenschappen aan de Radboud universiteit in Nijmegen gehaald. Daarnaast zet ik graag mijn eigen ervaring met de eetstoornis Anorexia in voor verbinding en steun. Want als er iets is wat mij het meeste helpt binnen mijn herstelreis, is het wel de (h)erkenning vanuit lotgenoten en ervaringsdeskundige.

De afgelopen jaren was ik op de achtergrond al betrokken bij de WEDAD, en vanaf dit jaar neem ik ook actief deel aan de WEDAD-commissie.

Herstellen doe je dan wel zelf, maar niet alleen! Dus hopelijk zie ik jullie op 2 juni!

Sophie

Mijn naam is Sophie Schuurman, verpleegkundige in het ziekenhuis en ben ervaringsdeskundige in de psychische gezondheidszorg.

Ik heb ongeveer 10 jaar een eetstoornis gehad en weet daardoor hoe lastig het kan zijn om hieruit te komen. Ik zet mijn ervaringen in om anderen te ondersteunen en de hoop te geven dat herstel echt mogelijk is!

Ik vind het belangrijk om nog meer aandacht te vragen voor alle verschillende eetstoornissen en te laten zien dat er onder de eetstoornis vaak nog meer schuil gaat, dan dat het alleen draait om eten. De WEDAD is een mooie dag om samen met elkaar ervaringen te delen, elkaar steun te geven en hoop. Een dag van herkenning en erkenning. Samen staan we sterk en herstellen doen we samen met elkaar!

Hopelijk tot op 2 juni! 🙂

Rachelle

Ik ben Rachelle de Mooij, 28 en ik studeer Social Work in Utrecht.
Verder ben ik een duizendpoot en ben ik met heel veel dingen tegelijk bezig, zowel rondom mijn studie als persoonlijk. Ik heb en aantal jaar een eetstoornis gehad en heb ervaren hoe lastig het kan zijn om hieruit te komen. Ik zet nu graag mijn ervaring in om anderen te ondersteunen en hoop te geven.

Mariska

Hoi, ik ben Mariska Poels, moeder van drie prachtige kinderen. Dat een eetstoornis onwijs veel impact heeft op gezin en omgeving, heb ik als moeder van een dochter met een eetstoornis zelf mogen ervaren. Daarom ben ik een van de initiatiefnemers van WEDAD-Nederland.
Wereld eetstoornissendag staat voor mij voor samen zijn, openheid, verbinding en hoop voor en door iedereen die te maken heeft met een eetstoornis.
Graag ontmoet ik je 2 juni in Sonsbeekpark.

Patricia

Mijn naam is Patricia de Boer. Ik ben naast ervaringsdeskundige ouder ook coördinator van onze eigen mooie stichting Dalisay Recovery. Een stichting uit Noord-Holland, welke zich inzet voor laagdrempelige ondersteuning door ervaringsdeskundigen voor mensen met eetstoornissen en aanverwante psychische kwetsbaarheden, maar ook voor hun naasten.

In 2019 ben ik gevraagd als spreker voor de eerste editie van de WEDAD en daarna mocht ik deel uitmaken van onze mooie commissie. Voor mij is de WEDAD. Een dag van verbinding, warmte, herkenning en erkenning. Alleen zijn we sterk, maar samen zijn we sterker. Herstellen doe je samen!

World Eating Disorders Action Day (WEDAD) - 2 juni 2024
Back To Top