WEDAD Nederland
Ons team

Vera

Mijn naam is Vera Ploegmakers, 21 jaar. Op dit moment woon ik samen met mijn hondje Sibbe en breng ik veel tijd door met mijn relatie Floor. Ik hou van muziek, planten en rode druiven. Mensen noemen mij vaak een enthousiaste creatieveling (:

Op dit moment ben ik onderdeel van de Raad van Richting binnen MIND Us en daarnaast ben ik ervaringswerker, onder andere bij Ixta Noa en Karakter Kinder- en jeugdpsychiatrie.

Sinds 2021 is de WEDAD-commissie dé plek waar ik mijn passie voor ervaringswerk en mijn creativiteit kan combineren. Ik vind het belangrijk om aandacht te vragen voor verschillende eetstoornissen en om te laten zien dat een eetstoornis om zoveel meer draait dan eten.

Hopelijk zie ik je 2 juni!

Wendy

Mijn naam is Wendy van der Hulst en ik werk sinds 2006 bij Rivierduinen Eetstoornissen Ursula, als regiebehandelaar en sinds kort als manager behandelzaken voor de poli. Sinds 2018 ben ik lid van de WEDAD commissie, ik vind het belangrijk om aandacht te vragen voor eetstoornissen als ernstige én behandelbare ziekte.

Rena

Mijn naam is Rena Braams. In de afgelopen negen jaar waarin ik in verschillende functies actief ben binnen het eetstoornisveld, heb ik gezien dat cliënt, naasten en behandelaren elkaar nodig hebben. Een eetstoornis heb en behandel je tenslotte niet in je eentje; dat moet je samen doen. Deze drie-eenheid wil ik bij elkaar brengen tijdens WEDAD; om te verbinden, en verhalen en kennis te delen. Dit jaar organiseren we alweer de 5e WEDAD. Ik ga graag met je in gesprek op 2juni in het Sonsbeekpark in Arnhem.

Rachelle

Ik ben Rachelle de Mooij, 28 en ik studeer Social Work in Utrecht.
Verder ben ik een duizendpoot en ben ik met heel veel dingen tegelijk bezig, zowel rondom mijn studie als persoonlijk. Ik heb en aantal jaar een eetstoornis gehad en heb ervaren hoe lastig het kan zijn om hieruit te komen. Ik zet nu graag mijn ervaring in om anderen te ondersteunen en hoop te geven.

Mariska

Hoi, ik ben Mariska Poels, moeder van drie prachtige kinderen. Dat een eetstoornis onwijs veel impact heeft op gezin en omgeving, heb ik als moeder van een dochter met een eetstoornis zelf mogen ervaren. Daarom ben ik een van de initiatiefnemers van WEDAD-Nederland.
Wereld eetstoornissendag staat voor mij voor samen zijn, openheid, verbinding en hoop voor en door iedereen die te maken heeft met een eetstoornis.
Graag ontmoet ik je 2 juni in Sonsbeekpark.

Merle

Hi! Ik ben Merle Hakvoort, 30, moeder van twee fantastische zonen uit ‘19 en ‘20. Sinds 2021 ben ik onderdeel van de WEDAD commissie. Daarnaast werk ik voor Ixta Noa waar ik de inzet van ervaringsdeskundigen in de buurtteams coördineer en werk ik gedetacheerd vanuit Ixta Noa als coördinator ervaringsdeskundigheid binnen Karakter Universitair Centrum. Het is mijn redding geweest dat mijn eetstoornis op tijd is gezien en is behandeld. Dat maakt dat ik het heel belangrijk vind om eetstoornissen bekend(er) te maken onder groot publiek.
Hopelijk tref ik je de 2e van juni!

Patricia

Mijn naam is Patricia de Boer. Ik ben naast ervaringsdeskundige ouder ook coördinator van onze eigen mooie stichting Dalisay Recovery. Een stichting uit Noord-Holland, welke zich inzet voor laagdrempelige ondersteuning door ervaringsdeskundigen voor mensen met eetstoornissen en aanverwante psychische kwetsbaarheden, maar ook voor hun naasten.

In 2019 ben ik gevraagd als spreker voor de eerste editie van de WEDAD en daarna mocht ik deel uitmaken van onze mooie commissie. Voor mij is de WEDAD. Een dag van verbinding, warmte, herkenning en erkenning. Alleen zijn we sterk, maar samen zijn we sterker. Herstellen doe je samen!

Irene

Mijn naam is Irene en ik ben sinds 2017 werkzaam als ervaringsdeskundige bij het platform @proud2bmenl Op deze site bieden we elke dag mogelijkheid om gratis, laagdrempelig en anoniem in contact te komen met ervaringsdeskundigen, psychologen, dietisten en lotgenoten. Een eetstoornis heb je namelijk niet alleen en je hoeft het ook niet alleen te doen, maar toch kan een eetstoornis zo ontzettend eenzaam voelen. Je hebt behoefte aan liefde, verbinding, steun en contact, maar tegelijkertijd voelt dat ook als het meest kwetsbare dat er is. Je omgeving wilt je helpen, en je weet dat je hulp nodig hebt, maar het is moeilijk en eng om het toe te staan.

Met Proud2Bme hoop ik die drempel wat te kunnen verlagen door het anonieme, maar toch veilige contact, door de informatieve blogs en video’s met echte verhalen van echte mensen en door mijn eigen verhaal te delen. Om deze reden vind ik ook de WEDAD een mega goed en belangrijk initiatief waar ik graag mijn steentje aan bijdraag. Het is een dag die laat zien dat je niet alleen bent, het niet alleen hoeft te doen. Een dag waar mensen met een eetstoornis, maar ook hun omgeving en behandelaren, samen komen en op een positieve en liefdevolle manier aandacht vragen voor eetstoornissen en laten zien dat deze ziekte ook behandelbaar is. Herstel is mogelijk! Elk jaar vind ik de WEDAD weer ontzettend empowering, een gevoel dat ik graag met je wil delen en ik kijk er dan ook naar uit om iedereen ook dit jaar weer te ontmoeten. Je bent welkom! Zie ik je op 2 juni?

World Eating Disorders Action Day (WEDAD) - 2 juni 2024
Back To Top