Als professional kun je op veel verschillende manieren betrokken zijn bij iemand met een eetstoornis. Misschien ben je docent, maatschappelijk werker, huisarts, verpleegkundige, kinderarts, psycholoog… Wat jouw rol ook is, weet dat je veel voor mensen met een eetstoornis en hun naasten kunt betekenen, eigenlijk alleen al door erkenning, begrip en een luisterend oor te bieden. Ook – of misschien soms juist – wanneer je geen ervaring of uitgebreide kennis hebt op het gebied van eetstoornissen. Voor professionals bestaan er verschillende organisaties ter ondersteuning. Hieronder vind je een overzicht.

Nederlandse Academie voor Eetstoornissen (NAE)

De Nederlandse academie voor eetstoornissen (NAE) is een vereniging voor professionals die werken met mensen met een eetstoornis. Zij heeft als doel de structuur en de kwaliteit van de zorg voor patiënten met een eetstoornis te verbeteren en onderzoek en preventie te bevorderen. Meer informatie over de NAE vind je hier.

Zorgstandaard Eetstoornissen

De zorgstandaard eetstoornissen vind je hier. Dit document bevat, met name voor medisch professionals, meer wetenschappelijk onderbouwde informatie wat betreft eetstoornissen en behandelprotocollen.

K-EETi

K-EETi is een collegiale, telefonische advieslijn voor zorg- en jeugdhulpprofessionals. Het doel van deze advieslijn is om deze groep professionals een toegankelijke wijze te bieden waarop zij casuïstiek kunnen bespreken met een expert. De experts van K-EETi denken mee en geven praktisch en inhoudelijk advies over de zorg voor kinderen en jongeren met een eetstoornis en hun naasten.

K-EETi is iedere werkdag bereikbaar tussen 12.00 en 13.00u via het onderstaande telefoonnummer.

085-7603375

Meer weten over K-EETi? Klik dan hier.

Centrum voor Consultatie en Expertise

Het CCE is een partner voor zorgprofessionals en beschikt over expertise op het gebied van ernstig probleemgedrag bij mensen die langdurig en/of intensieve professionele zorg en ondersteuning nodig hebben. Kom je er niet uit met een patiënt? Heb je het idee dat je vastloopt met een patiënt? Of heb je andere vragen? Dan kun je samen met het CCE kijken naar een nieuw perspectief. Meer informatie vind je hier.

First EET kit

De website First EET kit biedt informatie voor medisch professionals, bijvoorbeeld wat betreft de anamnese, het lichamelijk onderzoek en de behandeling. Meer informatie over de First EET kit vind je hier.

WEET Hulplijn

Heb je een vraag over eetstoornissen of twijfel je of er sprake is van een eetstoornis? Ook bij de WEET hulplijn kunnen we je verder helpen. Meer informatie en actuele openingstijden vind je hier.

Back To Top