WEDAD Nederland

WEDAD door de jaren heen.

Aan de World Eating Disorders Action Day (WEDAD) wordt sinds 2018 ook in Nederland aandacht besteed. Enthousiaste commissieleden zorgen, op vrijwillige basis, dat er aandacht komt voor eetstoornissen als ernstige maar ook behandelbare ziekte.

In 2018 werd er door de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen (NAE) een oproep geplaatst met de vraag of er mensen waren die in Nederland een WEDAD wilden organiseren. Hierop is door een vijftal mensen gereageerd en met initiatiefnemer Eric van Furth (Bijzonder hoogleraar eetstoornissen, destijds voorzitter van de NAE) is gebrainstormd over de organisatie van WEDAD in Nederland. Uiteindelijk is er gekozen voor een voor een mooie middag waarbij mensen samenkomen, met elkaar in gesprek gaan en (h)erkenning ervaren?

Het oog is gevallen op het prachtige Sonsbeekpark in Arnhem. Het is makkelijk bereikbaar en een mooi groen, rustig en levendig stadspark pal aan het centrum. Vanaf de eerste editie zijn we hartelijk ontvangen bij de Molenplaats aan de Zijpendaalseweg.

De reacties van de voorgaande WEDAD-dagen waren zeer positief wat maakte dat we nu, in 2024, al voor de zesde keer een WEDAD in Nederland organiseren. De doelstelling is: Het bieden van steun en hoop door samen te komen en verbinding met elkaar te zoeken. Dit doen we door verhalen en kennis met elkaar te delen. Je hebt en behandelt een eetstoornis tenslotte niet in je eentje.

De organisatie van WEDAD Nederland heeft nauwe banden met de internationale WEDAD, zo wordt er via sociale media gepost over de activiteiten die op 2 juni in andere landen zijn en houden we elkaar op de hoogte van ontwikkelingen en activiteiten rondom WEDAD.

De WEDAD is in 2022 ondergebracht bij patiëntenvereniging WEET en wordt met een bijdrage gesponsord door de NAE en Stichting Kiem.

We hopen dat de WEDAD verder mag uitgroeien tot een groots, gemoedelijk en hoopgevend evenement voor mensen met een eetstoornis, hun naasten en professionals.

 

 

Delen

World Eating Disorders Action Day (WEDAD) - 2 juni 2023
Back To Top