InterEsse is een samenwerkingsverband van non-profit organisaties die vanuit ervaringsdeskundigheid op een laagdrempelige manier hulp bieden aan lotgenoten met eetstoornisproblematiek en hun naasten. De leden van InterEsse hebben een zeer gevarieerd aanbod voor mensen die zelf tegen een eetstoornis strijden, maar ook voor hun naasten. Wat kan het een gevoel van opluchting geven te ervaren dat je niet alleen bent, herkenning en erkenning te voelen.

De agenda’s van de leden van InterEsse staan vol met inloopmomenten, zelfhulpgroepen, motivatiegroepen, ontmoetingsavonden en nog vele andere activiteiten. Er is ruimte voor verdriet, blijdschap, informatie en creativiteit. Er is ruimte voor verschillende typen eetstoornissen en diverse leeftijdsgroepen. Kortom, er is ruimte voor jou. Benieuwd naar de actuele agenda? Kijk dan hier.

Is het bezoeken van een inloophuis voor jou nog een stap te ver? Dan is de WEET hulplijn mogelijk iets voor jou.

De leden van InterEsse

De deskundigen van de 99gram.nl zijn allemaal getraind om vragen te beantwoorden en advies te geven aan jongeren die vragen hebben over eten, gewicht en uiterlijk, of jongeren te begeleiden die een online behandeling volgen.
Lees meer
Ikookvanmij.nl is een online ontmoetingsplek voor mensen met alle vormen van een eetstoornis, zoals anorexia nervosa, boulimia nervosa, eetbuistoornis, en alle varianten daar tussenin.
Lees meer
Realcovery inloophuis is iedere vrijdag geopend van 10.00-17.00. Mensen die worstelen met een eetstoornis maar ook naasten kunnen er terecht voor een kop koffie of een gesprek.
Lees meer

Ixta Noa heeft zeven locaties. Op locaties Enschede, Groningen, Leeuwarden, Nijmegen en Zutphen blijven de inloophuizen open tijdens de lockdown,…

Lees meer

We zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest om het inloophuis corona proof te maken. We zijn dan ook blij…

Lees meer
Heb je (mogelijk) een eetprobleem of eetstoornis? Dan ben je van harte welkom bij Stichting JIJ.
Lees meer

Het Leontienhuis is een inloophuis in Zevenhuizen voor mensen met een eetstoornis én hun naasten. Het Leontienhuis wil mensen met…

Lees meer
Proud2Bme is sinds 2009 de grootste online hulpsite van Nederland en België op gebied van eetproblematiek, met meer dan 200.000 unieke bezoekers per maand.
Lees meer
Bij MIND vind je informatie, inspiratie, en steun. MIND wil psychische problemen voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen.
Lees meer
De missie van Stichting Kiem is om eetstoornissen op een deskundige, effectieve en liefdevolle manier aan te pakken. Dit doen we door deze problematiek op de kaart te zetten.
Lees meer
Back To Top