Vanaf het moment dat Noa wordt aangerand en verkracht, verandert haar leven in één grote lijdensweg. Met haar perfectionistische karakter en haar overtuiging iedereen tot last te zijn, ontwikkelt ze anorexia en dwangklachten en raakt ze in een diepe depressie. Voor Noa geen leven maar overleven. Ondanks de vele behandelingen die ze aangaat, blijft haar diepe verlangen naar de dood bestaan.

In dit boek schrijft Noa op een simpele wijze over haar ervaringen met zelfbeschadiging, opnames in instellingen, behandelingen, onbegrip en het tekortschieten van de zorg. Soms is het even zoeken over wie ze het heeft en kan je het gevoel krijgen dat ze wat in herhaling valt.
Tegelijkertijd geeft dit ook de ernst van haar situatie aan. Een indrukwekkend en triest verhaal dat ze met veel passende gedichten weet te benadrukken.

Door een gedetailleerde beschrijving van haar gedachtegangen leer je de problematiek en denkwereld van een cliënt beter begrijpen. Inzichtgevend voor zorgverleners en naasten – probleemgedrag is vaak niet simpelweg een keuze van iets wel of niet doen.

Tekst: Tineke Kuipers

Uitgever: Uitgeverij Boekscout, jaar 2018
Auteur: Noa Pothoven
ISBN: 978-94-022-4823-4
Prijs: € 24,-

 class=
Back To Top