Hoe is het om zwanger te zijn als je een eetstoornis hebt? Met die ervaring schrijft Annemarie Meijers over de angsten en onzekerheden die ze rondom haar zwangerschap ervaarde. Niet alleen haar veranderende lichaam, maar ook haar perfectionisme maakte het mentaal een moeizame periode. 

Ieder hoofdstuk begint met een dagboekfragment waarin de schrijfster openhartig haar gevoelens en gedachten deelt. Vervolgens blikt ze terug op dit fragment en beschrijft ze hoe ze mede door tips en oefeningen op dat moment beter met haar zwangerschap leerde omgaan. Door de opzet van het boek moet je als lezer even schakelen tussen de twee gedeelten. De reflectie is wel een nuttige aanvulling. Het helpt je relativeren en inzien dat niet alles zo negatief is als je in eerste instantie misschien denkt.

Dit boek maakt duidelijk dat een zwangerschap mentaal zwaar kan zijn. Niet alleen als je een eetstoornis hebt, maar ook als je kampt met perfectionisme, onzekerheid en/of controledwang. Als jij hiermee te maken hebt, dan zul je herkenning vinden in dit boek – je bent niet de enige!

Recensie Tineke Kuipers

Titel: Een bescheiden buikje
Auteur: Annemarie Meijers
Uitgever: Annemarie Meijers
ISBN: 978-831-7950-6
Prijs: € 16,99

 class=
Back To Top