Dit boek beschrijft de Maudsley Model of Anorexia Nervosa Treatment, een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde behandelmethode waarmee je inzicht krijgt in het ontstaan van je eetstoornis en wat het in stand houdt.

Met behulp van praktische (schrijf)oefeningen ga je werken aan belangrijke thema’s als voeding en gezondheid, en sta je stil bij je emoties en identiteit. De oefeningen zijn in willekeurige volgorde te maken en daarmee af te stemmen op wat jij nu nodig hebt. Ze zetten aan tot nadenken en kunnen je confronteren met de gevolgen van je eetstoornis. Bij gebruik als zelfhulpboek is het dan ook aan te raden om te zorgen voor een ondersteuner zoals een ouder of goede vriend.

Door het formaat ligt het boek wat minder prettig in de hand. Wel heeft het een heldere opbouw en een fijne toepassing van kleur en afbeeldingen. Kortom, een praktisch boek dat je in elke fase van je herstel een stapje verder kan helpen. Het biedt tevens handvaten voor behandelaren en naasten en maakt het daarmee voor alle partijen een interessant en leerzaam boek.

Recensie door Tineke Kuipers
Titel: MANTRA-werkboek, voor (jong)volwassenen met anorexia nervosa
Auteur: Ulrike Schmidt, Helen Startup en Janet Treasure
Uitgever: Boom uitgevers
ISBN: 978-90-244-3100-7
Prijs: € 24,50
Jaar: 2020

 class=
Back To Top