Heb je je ooit afgevraagd waarom je denkt en reageert zoals je dat doet? Dit boek helpt het je verklaren vanuit de theorie dat ieder persoon uit verschillende subpersonen, oftewel ikken bestaat. Al die ikken hebben in meer of mindere mate wat te zeggen en dat bepaalt jouw keuzevrijheid.

Met behulp van vragen, tips en oefeningen maak je een start om jouw ikken te ontdekken. Je leert de reactie van jezelf en anderen in contact beter begrijpen en ontdekt hoe irritaties kunnen ontstaan. Het goede nieuws is dat je je ikken kan managen. Een korte introductie van de Voice Dialoguemethode helpt je om weer bewuster keuzes te gaan maken – op basis van wat je zelf echt wil.

Een prettig leesbaar boek door gebruik van humor en een eenvoudige schrijfwijze. De vele praktische voorbeelden verduidelijken de theorie en zijn maar al te goed herkenbaar. Een boek dat op een laagdrempelige en luchtige manier je zelfinzicht vergroot. Zeker een aanrader voor wie vastloopt in contact met anderen of moeite heeft met keuzes maken.

Tekst: Tineke Kuipers

Auteur: Karin Brugman, Judith Budde en Berry Collewijn
Uitgever: Thema
ISBN: 978-90-587-1524-1
Prijs: € 26,95

 class=
Back To Top