WEET kent drie organisatielagen, namelijk: het bestuur, de coördinatoren en onze vrijwilligers. De vereniging draait volledig op haar circa 60 vrijwilligers. Lijkt het jou leuk hieraan bij te dragen? Kijk dan hier voor onze actuele vacatures of stuur een mail naar vrijwilligerscoordinator@weet.info.

We zijn een vereniging met leden met bij de notaris vastgelegde statuten waarin is vastgelegd wat de vereniging inhoudt en hoe deze is georganiseerd.

Bestuur

Het bestuur geeft richting, bepaalt beleid en legt dit voor aan de leden tijdens de jaarlijkse Algemeen Ledenvergadering. Ook de bestuurders doen dit op vrijwilligersbasis. Momenteel bestaat het bestuur uit de volgende drie leden:

Buiske Boone

Voorzitter

Mijn naam is Buiske, woonachtig in Utrecht en bijna klaar met mijn master Econometrie. Daarnaast werk ik als IT-consultant en pas ik met veel plezier op kinderen, maar ook zeker huisdieren. In mijn vrije tijd luister ik graag naar boeken en podcasts, verslind ik puzzelboekjes en maak ik graag een wandeling. Sinds juli 2021 ben ik voorzitter van WEET en daarnaast bestuurslid bij de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen (NAE). Rond mijn 19e heb ik een eetstoornis (anorexia en boulimia) ontwikkeld, waarvan ik nu gelukkig in goed herstel ben. Ik ben actief geworden bij WEET, omdat ik zorgen maak over de zorg rondom eetstoornissen in Nederland. Tijdens mijn ziekte heb ik lange periodes geen behandeling gehad, omdat er geen (passende) behandeling/plek beschikbaar was. Deze periode is voor zowel mezelf als mijn omgeving erg zwaar geweest en heeft uiteindelijk geleid tot een depressie, waarbij ik totaal geen grip meer had op mijn eigen leven. Eind 2019 ben ik naar Zuid-Afrika vertrokken voor een intensieve behandeling waar ik tot de dag van vandaag nog steeds ontzettend dankbaar voor ben. Na 6 loodzware, maar ook waardevolle en mooie maanden kwam ik terug in Nederland en heb mijn leventje rustig aan weer opgebouwd. Mijn eetstoornis zal altijd een zwakke plek blijven, maar beheerst absoluut niet langer mijn leven. Ik gun iedereen met een eetstoornis dezelfde behandeling en ondersteuning en hoop via WEET bij te dragen aan verbetering van deze zorg.

Coördinatoren

De coördinatoren vertalen het beleid naar de praktijk en sturen de vrijwilligers aan. Hieronder vind je per afdeling onze coördinatoren (weergeven met foto’s). 

Inez Aldersebaes

Hoofdredacteur magazine

VACATURE

Coördinator hulplijn

VACATURE

Coördinator communicatie

VACATURE

Vrijwilligerscoördinator
Back To Top