WEET kent drie organisatielagen, namelijk: het bestuur, de coördinatoren en onze vrijwilligers. De vereniging draait volledig op haar circa 60 vrijwilligers. Lijkt het jou leuk hieraan bij te dragen? Kijk dan hier voor onze actuele vacatures of stuur een mail naar vrijwilligerscoordinator@weet.info.

We zijn een vereniging met leden met bij de notaris vastgelegde statuten waarin is vastgelegd wat de vereniging inhoudt en hoe deze is georganiseerd.

Bestuur

Het bestuur geeft richting, bepaalt beleid en legt dit voor aan de leden tijdens de jaarlijkse Algemeen Ledenvergadering. Ook de bestuurders doen dit op vrijwilligersbasis en ontvangen daarvoor een vrijwilligersvergoeding. Momenteel bestaat het bestuur uit de volgende twee leden:

Herman Den Dulk

Herman den Dulk

Penningmeester

Ik ben Herman den Dulk en woon in het Brabantse Heeze. Ik ben 40 jaar samen met mijn vrouw Marianne. Wij hebben 2 kinderen en 2 kleinkinderen.

Onze dochter heeft een eetstoornis gehad. Ik geloof dat je ervan kan herstellen maar vraag mij wel af wat de definitie van herstel is. Misschien is dat wel als je weer kwaliteit van leven ervaart en dat is voor iedereen verschillend. De weg naar dit herstel is daarom ook voor ieder niet hetzelfde. Ik gun iedereen die te maken heeft met een eetstoornis de juiste en passende vormen van hulp en vind het belangrijk dat de stem van de patiënt gehoord wordt bij overheid, zorginstellingen maar eigenlijk ook in de hele samenleving.

Ik ben met pensioen maar zo voelt het niet. Ik ben mijn carrière begonnen bij een bankinstelling. Later heb ik een tijdje als vrachtwagenchauffeur gewerkt maar heb toen besloten een hbo-opleiding te gaan volgen om maatschappelijk werker te worden. Dat heb ik 10 jaar gedaan.  Daarna ben ik als leidinggevende gaan werken in het vluchtelingenwerk en in de jeugdzorg. In die periode heb ik de Voortgezette Opleiding Management en Organisatie gedaan.

Namens WEET zit ik in Mind. Bij Mind zit ik in de Expertcommissie Jeugd en neem ik deel aan de overleggen rond de implementatie van de Hervormingsagenda Jeugdzorg. Bij deze overlegvormen zijn o.a het Ministerie van VWS, de VNG. Jeugdzorg Nederland, NVVP en Mind namens de patiënten belangenorganisaties betrokken.

Naast bestuurslid bij WEET ben ik bestuurslid bij een zorginstelling en ben ik gemeenteraadslid voor een lokale partij. Als ervaringsdeskundige geef ik samen met medisch psychologen in het Annaziekenhuis in Geldrop de module psycho educatie en preventie aan mensen die revalideren na een heftig hartincident. Ervaringsdeskundigheid vind ik een belangrijke meerwaarde hebben aan herstel van patiënten. Daar kan volgens mij niet genoeg aandacht voor zijn.

Buiske Boone

Voorzitter

Mijn naam is Buiske, woonachtig in Utrecht en bijna klaar met mijn master Econometrie. Daarnaast werk ik als IT-consultant en pas ik met veel plezier op kinderen, maar ook zeker huisdieren. In mijn vrije tijd luister ik graag naar boeken en podcasts, verslind ik puzzelboekjes en maak ik graag een wandeling. Sinds juli 2021 ben ik voorzitter van WEET en daarnaast bestuurslid bij de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen (NAE). Rond mijn 19e heb ik een eetstoornis (anorexia en boulimia) ontwikkeld, waarvan ik nu gelukkig in goed herstel ben. Ik ben actief geworden bij WEET, omdat ik zorgen maak over de zorg rondom eetstoornissen in Nederland. Tijdens mijn ziekte heb ik lange periodes geen behandeling gehad, omdat er geen (passende) behandeling/plek beschikbaar was. Deze periode is voor zowel mezelf als mijn omgeving erg zwaar geweest en heeft uiteindelijk geleid tot een depressie, waarbij ik totaal geen grip meer had op mijn eigen leven. Eind 2019 ben ik naar Zuid-Afrika vertrokken voor een intensieve behandeling waar ik tot de dag van vandaag nog steeds ontzettend dankbaar voor ben. Na 6 loodzware, maar ook waardevolle en mooie maanden kwam ik terug in Nederland en heb mijn leventje rustig aan weer opgebouwd. Mijn eetstoornis zal altijd een zwakke plek blijven, maar beheerst absoluut niet langer mijn leven. Ik gun iedereen met een eetstoornis dezelfde behandeling en ondersteuning en hoop via WEET bij te dragen aan verbetering van deze zorg.

Coördinatoren

De coördinatoren vertalen het beleid naar de praktijk en sturen de vrijwilligers aan. Hieronder vind je per afdeling onze coördinatoren (weergeven met foto’s). 

Inez Aldersebaes

Hoofdredacteur magazine
Back To Top