Het laatste nieuws van WEET - november 2023

Inleiding

In deze nieuwsbrief van november kijken we terug op het evenement van MIND: "Last Man Standing", het evenement dat we in de vorige nieuwsbrief al aankondigden. Dalisay Recovery was hier onder andere aanwezig. Wil je meer weten over het verdere verloop? Lees dan verder! Daarnaast delen we nog wat aankondigingen en evenementen uit diverse hoeken. Stichting Kiem werpt een licht op eetstoornissen tijdens de feestdagen, met bijeenkomsten voor naasten - een krachtig initiatief dat vorig jaar al succesvol was. Ook Zelfhulpnetwerk in Eindhoven heeft bijeenkomsten georganiseerd voor naasten. Vanuit de ANBN, een organisatie van onze zuiderburen, staat er volgend jaar in januari een interessante Webinar op het programma over Gender & Eetstoornissen.

We lichten het boek uit van Rita Maris, een bekende naam op het gebied van bewustwording rondom ARFID. We zijn ook enthousiast over haar nieuwe kinderboek "Thijs en Trees leren eten," dat ze met Michiel Wolfs schreef en een belangrijk verhaal over ARFID vertelt.

En er komen nog wat andere nieuwtjes naar voren, veel leesplezier!

Met warme groet,
Eefje, Buiske en Herman

                                                        

In deze nieuwsbrief:

  • Terugblik: Last Man Standing van MIND
  • Eetstoornissen tijdens de feestdagen - Stichting Kiem
  • Webinar: geen cis-gender vrouw, wel een eetstoornis  
  • Publicatie kinderboek over ARFID: Thijs en Trees leren eten
  • Sofie (student Creative Buisness) zoekt naar ervaringsdeskundige
  • Campagne van ChangesGGZ
  • Naastenbijeenkomsten – Zelfhulpnetwerk  
  • Tip van de maand: Voorstelling ‘’Disorder’’
  • Hulplijn WEET
  • Inloophuizen
  • Agenda bijeenkomsten leden InterEsse
  • Ben jij al lid van WEET?

Terugblik Last Man Standing

Op 14 oktober schudde MIND, samen met bijna 100 deelnemers, Utrecht wakker met een krachtig protest voor verbeteringen in de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Zes uur lang stonden de deelnemers vastberaden op palen op het Jaarbeursplein, een symbolische roep aan de politiek om het zorgstelsel te verbeteren en de wachttijden in de ggz te verkorten.Dit indrukwekkende schouwspel was een krachtige samenkomst van individuen die uit eigen ervaring weten hoe cruciaal mentale gezondheid is. Zowel zij die hun eigen worstelingen hebben doorstaan als zij die het van dichtbij hebben gezien, verenigden zich om te benadrukken: psychische gezondheid verdient topprioriteit en betere zorg is urgent nodig.

De organisatie Dalisay Recovery maakte onder andere deel uit van dit initiatief. Samen slaagden ze erin ruim 1700 euro op te halen, waarvan de helft naar Dalisay Recovery gaat. Een waardevolle bijdrage voor hun missie.

Met een centrale eis aan de politiek voor fundamentele verbeteringen en het terugdringen van wachttijden in de ggz, zond het protest een krachtig signaal naar de samenleving. MIND en de deelnemers benadrukten dat mentale gezondheid niet langer mag worden genegeerd en veranderingen in de ggz cruciaal zijn voor een positieve impact op velen. Het protest was niet alleen een daad van fysieke standvastigheid, maar een symbolische stap naar een toekomst waarin mentale gezondheid de aandacht krijgt die het verdient.

Eetstoornissen tijdens de feestdagen - Stichting Kiem

Themabijeenkomst voor naasten van iemand met een eetstoornis  

De feestdagen komen er weer aan. Voor de meeste mensen is dit de leukste periode van het jaar, maar hoe houd je het gezellig als je in je gezin of familie te maken hebt met iemand met een eetstoornis? De dagelijkse routine verandert, er is minder controle, en eetmomenten zijn anders. Dit kan voor onrust zorgen bij de persoon met de eetstoornis en in het gezin. Hoe ga je hier als naaste van iemand met een eetstoornis mee om tijdens de feestdagen?  

In aanloop naar de feestdagen organiseert Stichting Kiem een aantal themabijeenkomsten voor naasten van mensen met een eetstoornis. De bijeenkomsten vinden plaats op verschillende locaties in het land.  

Tijdens de themabijeenkomsten besteden we aandacht aan hoe je als naaste van iemand met een eetstoornis ervoor kan zorgen dat jullie samen fijne feestdagen beleven. Ervaringsdeskundige trainers en vrijwilligers geven uitleg over hoe een eetstoornis werkt. Zij geven praktische tips over hoe je hiermee om kunt gaan tijdens de feestdagen. Zodat de feestdagen wat meer ontspannen zou kunnen verlopen.

De bijeenkomsten starten om 19.30 uur en zijn rond 21.30 uur afgelopen. Ze worden live gegeven op verschillende locaties:  

Maandag 13 november Ixta Noa Harderwijk
Vrijdag 17 november Realcovery Inloophuis Weerselo
Vrijdag 17 november Stichting JIJ Rotterdam
Maandag 20 november Prolis Nijmegen
Dinsdag 21 november Cuidate Zwolle
Woensdag 22 november Youz Sittard
Donderdag 23 november Accare Haren
Maandag 27 november Amarum Warnsveld
Dinsdag 28 november Emergis Kloetinge
Woensdag 29 november Praktijkhuis Inspiration Hoofddorp
Woensdag 29 november Dalisay Recovery Medemblik

Webinar: geen cis-gender vrouw, wel een eetstoornis

Op 15 januari 2024, van 20:00 tot 21:00 uur, organiseert Lien Derudder een informatiesessie. Als voormalig iemand met een eetstoornis, vrijwilliger bij anbn, en student sociaal werk, heeft Lien voor een schoolopdracht de relatie tussen gender en eetstoornissen onderzocht. Ze deelt graag inzichten uit haar literatuuronderzoek en interviews.

De presentatie richt zich specifiek op mannen, transgenders, non-binaire personen, intersekse personen en hun omgeving. Iedereen die zich op een andere manier niet in het "vrouw"-vakje vindt passen en te maken heeft met een eetstoornis, is van harte uitgenodigd. Lien wil benadrukken dat je niet alleen bent en jouw ervaring er mag zijn. Ze hoopt dat de gedeelde informatie herkenning biedt. Ook professionals die werken met mensen met een eetstoornis zijn welkom.

Inschrijven kan via deze link.

Publicatie kinderboek over ARFID: Thijs en Trees leren eten 

Voor veel kinderen, waarvan 45% in een bepaalde leeftijdsgroep, is eten geen vanzelfsprekendheid. Hoewel de meeste kinderen door een fase van kieskeurigheid gaan, blijven sommigen moeite houden met het ontdekken van nieuwe smaken. Voor deze kinderen is professionele hulp essentieel, omdat onbehandelde eetproblemen kunnen evolueren tot serieuze eetstoornissen, zoals ARFID, waarmee zo'n 150.000 kinderen in Nederland te maken hebben.

ARFID heeft niet alleen fysieke, maar ook sociale impact. Sommige kinderen vermijden sociale activiteiten uit angst voor onbekend voedsel. Ouders die bezorgd zijn over de eetgewoonten van hun kinderen worden vaak verteld dat het een fase is, maar bij ernstige problemen kan dit leiden tot langdurige behandeling.

Auteur Rita Maris, moeder van twee kinderen met ARFID, deelt haar ervaringen in het boek "Thijs en Trees leren eten". Dit boek biedt preventieve hulp en uitdagingen voor kinderen met eetproblemen. Het geeft ouders praktische tools om hun kinderen stap voor stap te begeleiden en (in sommige gevallen) ernstiger situaties te voorkomen.

Rita Maris, ARFID-ambassadeur bij WEET, de Nederlandse patiëntenvereniging voor eetstoornissen, is ook bekend van andere boeken zoals "Over leven met ARFID", "Thijs lust geen ijs", en "ARFID te lijf". In samenwerking met Michel Wolfs, spel- en eettherapeut in België met 26 jaar ervaring met kinderen met eetproblemen, brengt zij dit lees- en doe-boek tot leven.

Thijs en Trees leren eten biedt niet alleen een verhaal, maar ook praktische begeleiding om kinderen te helpen hun eetuitdagingen te overwinnen. Een waardevolle bron voor zowel kinderen als ouders op weg naar een gezonde relatie met voeding.

Sofie (student Creative Business) zoekt naar ervaringsdeskundige  

Mijn naam is Sofie Bouwmeester, een eerstejaars Creative Business student aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor mijn eindopdracht ben ik bezig met het produceren van een explainervideo over de invloed van TikTok op het aanwakkeren van eetproblemen onder jongeren (14-17 jaar).

Ik heb al een interview afgerond met een expert op het gebied van eetgedrag, maar ik ben nu op zoek naar een ervaringsdeskundige die haar verhaal wil delen over mediabeïnvloeding, met de focus op TikTok. Ben jij een vrouw tussen de 18 en 25 jaar en wil je jouw ervaring delen? Het zou fantastisch zijn als je beschikbaar bent voor een uurtje, waarin we niet alleen kunnen praten, maar ook wat sfeerbeelden kunnen opnemen.

Ik ben momenteel druk bezig met onderzoek naar de rol van media op het lichaamsbeeld van kwetsbare meisjes. Jullie website over eetstoornissen en de geboden hulp trok mijn aandacht, en ik hoop dat ik in contact kan komen met een vrijwilliger voor een inspirerend interview.

Als jij of iemand die je kent geïnteresseerd is om deel te nemen aan dit project, neem alsjeblieft contact met me op. Het interview zou het liefst deze of volgende week plaatsvinden. Je kunt me bereiken via sofiekristelbouwmeester@gmail.com.

Alvast bedankt voor jullie hulp en betrokkenheid!

Met vriendelijke groet,

Sofie

Campagne van ChangesGGZ

De campagne van Changes GGZ richt zich op het vergroten van bewustwording en vroegtijdige herkenning van verslaving en eetstoornissen. Ze benadrukken het belang van vroegtijdige interventie voor een effectiever herstelproces. Changes GGZ heeft een symptomenkaart ontwikkeld voor huisartsen om vroegtijdig signalen van verslaving en eetstoornissen te herkennen. De campagne wil de perceptie veranderen en voorkomen dat mensen pas hulp zoeken als de problemen vergevorderd zijn. Ze bieden ook wachtkamertests aan voor zelfevaluatie. De focus ligt op vroegtijdige herkenning en het bieden van effectieve behandelingen. De campagne benadrukt het belang van preventie, educatie en het opzetten van laagdrempelige behandelprogramma's om wachttijden te verminderen. Changes GGZ biedt verschillende behandelprogramma's aan, waaronder dagbehandeling en specialistische klinische programma's, met een focus op het aanpakken van dieperliggende oorzaken met evidence-based therapieën.

Ze delen ook een toolkaart voor huisartsen om symptomen eerder te signaleren en bieden wachttijdoverbrugging aan.

Naastenbijeenkomsten – Zelfhulpnetwerk 

Ben jij naaste van iemand met een eetstoornis?

Heb jij een kind of een partner met een eetstoornis en wil je graag praten met lotgenoten? Om verhalen uit te wisselen of om te praten met mensen die je begrijpen en jouw gevoel herkennen.  

Kom dan naar de bijeenkomsten van de zelfhulpgroep voor naasten vlakbij Eindhoven.

Je brengt in wat je graag met anderen wilt delen, of waarover je vragen hebt. De groepsbegeleiders zijn moeders met ervaring. Je zult merken dat je er niet alleen voor staat en krijgt antwoorden op vele vragen.

Wil jij je verhaal kwijt en zoek je lotgenoten dan ben je van harte welkom!

Wanneer: elke 1e woensdag van de maand, behalve tijdens schoolvakanties
Waar: nabij Eindhoven ( locatie en tijdstip krijg je na aanmelding door).

De eerstvolgende avonden zijn op: 06-12-2023 en 10-01-2024.

Aanmelden:

Neem voor meer informatie of aanmelden contact op via:
info@zelfhulpnetwerk.nl of 040-2118328.

Voor meer informatie over Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant en alle zelfhulpgroepen, zie: www.zelfhulpnetwerk.nl.

Tip van de maand: Theatervoorstelling ‘’Disorder’’

12 oktober was de première van Dis Order in theater Bellevue in Amsterdam, deze bijzondere voorstelling verbeeldt op aangrijpende wijze de innerlijke strijd van een eetstoornis. Met een combinatie van spel, poppenspel, dans en filmbeelden van documentairemaker Sunny Bergman wordt het publiek meegenomen in de innerlijke strijd die ieder mens in meer of mindere mate kent; het gevecht tussen licht en duisternis. Door middel van het faciliteren van nagesprekken met o.a. psycholoog Marlies Rekkers, zal Cat Smits Company nog meer aandacht vestigen op, en de dialoog aangaan over, dit belangrijke onderwerp.

Speelschema:

11/12 oktober - Theater Bellevue, Amsterdam
14 oktober - Lalka tez Czlowiek - Warschau Polen
9 november - De lieve vrouw, Amersfoort
13 november - Schouwburg Odeon, Zwolle
24 november - Theater Walhalla, Rotterdam
9 december - De Blauwe Kei, Veghel
11/12 januari - Lux, Nijmegen
24/25 januari - Ins Blau, Leiden
15 februari - Stadsschouwburg Utrecht

Inloophuizen

Leontienhuis
Het Leontienhuis is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10:00 –16:30 uur. Aanmelden voor het inloopprogramma, zoals bijvoorbeeld creatief atelier, lunch en yoga is noodzakelijk. Je kunt je aanmelden via de website.
Locatie: Zevenhuizen 

Stichting JIJ
Tijdens vaste inloopdagen staan de ervaringsdeskundige vrijwilligers klaar voor een praatje en/of het bieden van een luisterend oor. Ook organiseren zij wekelijks ontspannende en op herstel gerichte activiteiten, workshops en trainingen. Ook kun je deelnemen aan zelfhulpgroepen met ervaringsdeskundige begeleiders. Meer informatie vind je op de website.
Locatie: Rotterdam

Dalisay Recovery
Dalisay Recovery organiseert iedere eerste en derde zaterdag van de maand een creatieve inloop. Daarnaast is het inloophuis op vrijdagmiddag open van 12:00 – 17:00 uur met de mogelijkheid om mee te lunchen (graag van tevoren aanmelden). Meer informatie vind je op de website.
Locatie: Medemblik, Hoorn en Wamenhuizen

Realcovery inloophuis
Het Realcovery inloophuis is geopend op vrijdag van 10:00-17:00 uur en iedere tweede zaterdag van de maand van 09:30-12:30 uur (graag van tevoren aanmelden). Ook worden er verschillende gespreksgroepen georganiseerd. Je bent van harte welkom! Kijk voor meer informatie op de website.
Locatie: Weerselo

Praktijkhuis Inspiration
Bij Praktijkhuis Inspiration ben je van harte welkom om te ZIJN wie je bent. Binnen het praktijkhuis creëren we met elkaar een warme en veilige plek om samen te werken aan herstel. We bieden diverse activiteiten aan. Je bent geheel vrij om hieraan deel te nemen, maar je kunt ook gezellig in de woonkamer op de bank ploffen, werken op je laptop (aan studie), of aankloppen voor een gesprekje met één van onze Inspirators. Binnen het praktijkhuis ben je hartelijk welkom in welke fase je ook zit.
Locatie: Bennekom

Ixta Noa
Ixta Noa is een organisatie voor en door mensen met ervaring in psychische kwetsbaarheid. Ze streven naar herstel en betekenisvolle bijdragen aan de gemeenschap. Met specifieke activiteiten ondersteunen ze ook mensen met een eetstoornis. Ervaringsdeskundige medewerkers creëren een inclusieve en veilige omgeving. De specifieke activiteiten en bijeenkomsten kunnen variëren per locatie.
Locaties: Enschede, Groningen, Harderwijk, Leeuwarden, Nijmegen, Westerkwartier, en Zutphen.

Stichting Kiem
Stichting Kiem zet zich in om de impact van eetstoornissen te minimaliseren. De stichting richt zich middels haar kernprogramma’s op kennisbevordering onder naasten, scholen en professionals. Ook beoogt Stichting Kiem het werkveld te versterken en te verbinden, bewustwording in de samenleving te vergroten en het werkveld, patiënten en naasten van goede en inhoudelijke informatie te voorzien. Stichting Kiem organiseert gratis ouderbijeenkomsten EHBE voor ouders van kinderen in de voorfase van eetstoornissen, en biedt ook trainingen en workshops op scholen aan. Het initiatief ondersteunt ouders en vergroot bewustzijn over eetstoornissen.
Locatie: Amersfoort

Hulplijn WEET 

De hulplijn is voor iedereen die op de een of andere manier met een eetstoornis te maken heeft (je hebt er zelf last van, je bent ouder, docent, vriend(in), of anders betrokken). Heb je behoefte aan een luisterend oor? Praat met ervaringsdeskundigen via de WEET Hulplijn.

De openingstijden veranderen regelmatig. De actuele dagen en tijden vind je op onze website. Liever op een ander moment bellen? Maak dan een afspraak via hulplijn@weet.info. Alleen de coördinator van de hulplijn leest deze mail en zal samen met jou een andere dag en/of tijdstip plannen.

Daarnaast kun je ook terecht bij de hulplijn en/of chat van Stichting JIJ.  

Inloophuizen

Leontienhuis
Het Leontienhuis is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10:00 –16:30 uur. Aanmelden voor het inloopprogramma, zoals bijvoorbeeld creatief atelier, lunch en yoga is noodzakelijk. Je kunt je aanmelden via de website.
Locatie: Zevenhuizen 

Stichting JIJ
Tijdens vaste inloopdagen staan de ervaringsdeskundige vrijwilligers klaar voor een praatje en/of het bieden van een luisterend oor. Ook organiseren zij wekelijks ontspannende en op herstel gerichte activiteiten, workshops en trainingen. Ook kun je deelnemen aan zelfhulpgroepen met ervaringsdeskundige begeleiders. Meer informatie vind je op de website.
Locatie: Rotterdam

Dalisay Recovery
Dalisay Recovery organiseert iedere eerste en derde zaterdag van de maand een creatieve inloop. Daarnaast is het inloophuis op vrijdagmiddag open van 12:00 – 17:00 uur met de mogelijkheid om mee te lunchen (graag van tevoren aanmelden). Meer informatie vind je op de website.
Locatie: Medemblik, Hoorn en Wamenhuizen

Realcovery inloophuis
Het Realcovery inloophuis is geopend op vrijdag van 10:00-17:00 uur en iedere tweede zaterdag van de maand van 09:30-12:30 uur (graag van tevoren aanmelden). Ook worden er verschillende gespreksgroepen georganiseerd. Je bent van harte welkom! Kijk voor meer informatie op de website.
Locatie: Weerselo

Praktijkhuis Inspiration
Bij Praktijkhuis Inspiration ben je van harte welkom om te ZIJN wie je bent. Binnen het praktijkhuis creëren we met elkaar een warme en veilige plek om samen te werken aan herstel. We bieden diverse activiteiten aan. Je bent geheel vrij om hieraan deel te nemen, maar je kunt ook gezellig in de woonkamer op de bank ploffen, werken op je laptop (aan studie), of aankloppen voor een gesprekje met één van onze Inspirators. Binnen het praktijkhuis ben je hartelijk welkom in welke fase je ook zit.
Locatie: Bennekom

Ixta Noa
Ixta Noa is een organisatie voor en door mensen met ervaring in psychische kwetsbaarheid. Ze streven naar herstel en betekenisvolle bijdragen aan de gemeenschap. Met specifieke activiteiten ondersteunen ze ook mensen met een eetstoornis. Ervaringsdeskundige medewerkers creëren een inclusieve en veilige omgeving. De specifieke activiteiten en bijeenkomsten kunnen variëren per locatie.
Locaties: Enschede, Groningen, Harderwijk, Leeuwarden, Nijmegen, Westerkwartier, en Zutphen.

Stichting Kiem
Stichting Kiem zet zich in om de impact van eetstoornissen te minimaliseren. De stichting richt zich middels haar kernprogramma’s op kennisbevordering onder naasten, scholen en professionals. Ook beoogt Stichting Kiem het werkveld te versterken en te verbinden, bewustwording in de samenleving te vergroten en het werkveld, patiënten en naasten van goede en inhoudelijke informatie te voorzien. Stichting Kiem organiseert gratis ouderbijeenkomsten EHBE voor ouders van kinderen in de voorfase van eetstoornissen, en biedt ook trainingen en workshops op scholen aan. Het initiatief ondersteunt ouders en vergroot bewustzijn over eetstoornissen.
Locatie: Amersfoort

Agenda bijeenkomsten leden InterEsse*

Let op! Onderstaande data/tijden kunnen wijzigen. Controleer altijd de website van het inloophuis voor de laatste updates.  

Online nazorggroep  | Ixta Noa
Datum: Om de week op maandagen
Tijd: 19:30-21:30
Locatie: Online

Ixta Noa heeft een online nazorggroep voor mensen met een eetstoornis. De groep komt om de week online samen op de maandag van 19.30 tot 21.30 uur en wordt begeleid door twee ervaringsdeskundigen met ervaring met een eetstoornis. In de groep kun je vertellen waar je tegenaan loopt en verdere stappen zetten in je herstel. Er zijn geen kosten verbonden aan de groep. De groep vindt plaats via videobellen in het programma van Microsoft Teams. Er zitten maximaal 6 deelnemers in de groep.

Voor meer informatie: wilma@ixtanoa.nl

Lunch en inloop moment voor mensen met eetproblematiek | Ixta Noa Groningen
Datum: Iedere dinsdag
Tijd: 12:30
Lunch: 12.30 tot 13.00 uur
Nabespreken: 13.00 tot 13.15 uur
Inloopmoment: 13.30 tot 15.00 uur
Locatie: Schuitendiep 39, 9711 RB Groningen

Bij Ixta Noa Groningen organiseren we lunch & inloop momenten voor mensen met eetproblematiek.Het doel van deze bijeenkomsten kan zijn:

In een veilige omgeving stappen zetten in je herstel;

  • Ter overbrugging van wachttijd voor therapie. Verder afzakken voorkomen;
  • Om je reeds herstelde eetpatroon te kunnen blijven vasthouden;
  • Je gesteund voelen door ervaringsdeskundigen die weten hoe het is.
  • Voor wie:

Om een veilige omgeving te creëren voor de doelgroep is het belangrijk dat je voldoet aan één van onderstaande criteria:

  • Bekend met eetstoornis problematiek;
  • Daarbij al enige (professionele) hulp hebben gehad óf
  • Wachtende op (professionele) hulp óf
  • Reeds in behandeling bij een hulpinstantie

Informatiebijeenkomst ouders/naasten | Leontienhuis 
Datum: 11 november
Tijd: 14:00-16:00
Locatie: Leontienhuis

Speciaal voor ouders en naasten om inzicht te krijgen in de werking van eetstoornissen en vragen te stellen aan ervaringsdeskundigen. Bijeenkomst start om 10.00 uur in het Leontienhuis, inloop is vanaf 9.30 uur. Aanmelden kan https://www.leontienhuis.nl/events/informatiebijeenkomst-ouders-naasten-11-november/

(F)ee(s)tdagen!! Hoe overleef je die met een eetstoornis? | Leontienhuis 
Datum: 16 november
Tijd: 19:30 - 21:30
Locatie: Leontienhuis, Zevenhuizen

Speciaal voor ouders en naasten. De feestdagen komen er aan. Wat zijn jouw plannen? Ben je samen met je kind, zus, broer of andere naaste met een eetstoornis? Dat is best een uitdaging, zo weten ook Alard en Judith uit eigen ervaring. Tijdens deze bijeenkomst delen ze hun ervaring en geven ze nuttige tips!

Workshop Uit het denken, in het doen! | Leontienhuis 
Datum: 21 november
Tijd: 14:00 - 16:00
Locatie: Leontienhuis, Zevenhuizen

Speciaal voor (nieuwe) deelnemers Hoe zou het zijn om te ontdekken hoe jouw vrije zelf klinkt? Hoe je vanuit meer compassie en zelfvertrouwen kunt gaan leven? Wij kennen die kritische stem die hier genoeg op aan te merken heeft heel goed. Door uit het denken en in het doen te komen, hebben wij zelf ervaren hoe veel vrijer het leven ook kan zijn.

Tess en Hannah nemen jou mee om samen te ervaren wat er in jou leeft, zodat nieuwe vormen van flow kunnen ontstaan in het aangaan van het leven. Nieuwsgierig? Meld je dan nu aan voor deze workshop.

Kookavond | Praktijkhuis Inspiration 
Datum: 8 en 22 november 2023
Tijd: 15:30 - 20:00
Locatie: Rijksstraatweg 113E, Bennebroek

Om de twee weken organiseren wij een kookavond op woensdagavond! We bedenken samen een menu (recepten welkom!), doen hiervoor met de groep boodschappen, bereiden de maaltijd met elkaar voor en dekken de tafel feestelijk.

Onze coördinator gastvrouwen, Brenda, begeleidt de kookavonden en is zelf een fantastische kook-ster. Wel graag van tevoren aanmelden. Voel je welkom!

Programma:
15:30-16:00 uur Recept verzinnen en boodschappenlijst opstellen
16:00-17:30 uur Boodschappen doen
17:30-20:00 uur Koken en eten

Workshop pitrieten mandje maken | Dalisay Recovery 
Datum: 4 november
Tijd: 13:00 - 16:00
Locatie: Medemblik, Oosterhaven 11

Op zaterdag 4 november organiseren wij weer in samenwerking met de Hoofdzaak een leuke workshop. Dit keer een workshop pitrieten mandje maken onder leiding van Mariët.

Pitriet is de kern van de rotanstengel. Pitriet is sterk, licht en buigzaam. De basistechniek is weven met vlechtdraden over staken. Mariët zal ons hier kundig uitleg bij geven. Wil jij er ook bij zijn? Stuur dan voor 2 november een mailtje naar info@dalisayrecovery.nl.

Groeten uit de GGZ - Dalisay Recovery & De Hoofdzaak Hoorn | Dalisay Recovery 
Datum: 18 november
Tijd: 13:00
Locatie: Wilhelminalaan 2, 1623 MA Hoorn

'Groeten uit de GGZ' is een voorstelling over zweverige therapeuten, de neiging om alles te diagnosticeren, de strijd tegen de chaos in je hoofd en de zoektocht naar wie je bent los van je psychische klachten. Met een serieuze ondertoon wordt hier en daar de spot gedreven met de GGZ. Muziektheater, humor en eigen ervaring worden gecombineerd om het gesprek over psychische kwetsbaarheid te openen.

Na afloop is er een nagesprek, waarbij ruimte is om op de voorstelling te reageren en om eventuele ervaringen m.b.t de besproken thema's uit te wisselen. Uiteraard is het ook mogelijk om niet aan het nagesprek deel te nemen.

Deze voorstelling wordt georganiseerd in samenwerking met Dalisay Recovery en De Hoofdzaak. Tickets zijn hier verkrijgen.

JIJ-ontmoet-moment | Stichting JIJ 
Datum: 22 november
Tijd: 19:30-20:30
Locatie: Online

Bij deze voorlichtingsbijeenkomst wisselen ervaringsdeskundigen en naasten ervaringen uit en is er de ruimte om vragen te stellen. De voorlichting wordt verzorgd door twee ervaringsdeskundigen; iemand die zelf kampte met eetproblematiek en iemand die dit als naaste meemaakte. De aanwezigen stemmen de precieze invulling van de voorlichting met elkaar af en privacy wordt altijd gerespecteerd. Meld je hier aan.

JIJ-ontmoet-moment | Stichting JIJ 
Datum: 18 november
Tijd: 11:00-13:30
Locatie: Stichting JIJ huis: Oostzeedijk Beneden 11, Rotterdam

Ben je benieuwd of het lidmaatschap van het JIJ-huis iets voor jou is? Kom dan langs tijdens ons JIJ-ontmoet moment.  

Wat je mag verwachten: Deze momenten organiseren wij zes keer per jaar. Je kunt dan gratis en vrijblijvend binnenlopen in ons inloophuis. Hier kun je de sfeer proeven en ervaren wat Stichting JIJ voor jou kan betekenen. Ook zijn er leden van het JIJ-huis aanwezig die jou graag vertellen over hun ervaringen en hoe Stichting JIJ hen heeft geholpen in hun herstelproces.   Houd er rekening mee dat we vragen om zonder familie of vrienden (naasten) te komen, zodat andere leden zich op hun gemak voelen in ons inloophuis. We hopen je snel te zien bij Stichting JIJ!  Mailadres om aan te melden: info@stichting-jij.nl.

Open spreekuur | Stichting JIJ  
Datum: 30 november
Tijd: 19:30-20:30
Locatie: Stichting JIJ huis: Oostzeedijk Beneden 11, Rotterdam

Tijdens het open spreekuur kun je zonder afspraak op elke laatste donderdagavond van de maand tussen 19.30 – 20.30 uur langskomen op onze locatie Oostzeedijk Beneden 11 in Rotterdam.

Activiteiten en workshops schema (november) | Realcovery inloophuis
Data: 3, 11, 17, 18, 23 en 24 november
Locatie: Pastor Brenninkmeijerstraat 2, 7595 PN Weerselo
Aanmelden voor de activiteiten kan hier.

Kijk voor meer activiteiten van inloophuizen en fora op de agenda van WEET.

 *InterEsse is een bundeling van krachten van de verenigingen en stichtingen die zich laagdrempelig inzetten voor steun aan (naasten van) lotgenoten met een eetstoornis. De leden zijn WEET, Ixta Noa, Stichting JIJ, Proud2Bme, het Leontienhuis, Stichting Dalisay Recovery, Realcovery inloophuis en ikookvanmij.nl.

 

Ben jij al lid van WEET?

Als WEET-lid steun je ons in het uitvoeren van onze kerntaken: informatievoorziening, lotgenotencontact en belangenbehartiging en heb je (via stemrecht op de ALV) invloed op ons beleid. Ook ontvang je als lid 3 keer per jaar ons eigen WEET Magazine.

Het WEET Magazine wordt gemaakt voor én door leden en staat vol interessante artikelen van ervaringsdeskundigen, lotgenoten, ouders, wetenschappers en hulpverleners.

Word snel lid en steun ons!

Volg ons!

Volg ons ook op onze onderstaande socials om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van al het nieuws rondom WEET!

 

{{var:mycontent:""}}