Het laatste nieuws van WEET - oktober 2023

Inleiding

Lieve allemaal,

In deze nieuwsbrief van de maand oktober brengen we jullie graag op de hoogte van heel wat leuk nieuws: nieuwe aankondigingen, evenementen en activiteiten die de komende tijd plaatsvinden. Als eerste willen we met jullie wat delen over het jaarlijkse evenement van MIND: "Last Man Standing." We nodigen jullie uit om deel te nemen of een donatie te overwegen ter ondersteuning van dit waardevolle initiatief.  

Daarnaast delen we ook aankondigingen van KEET, Zelfhulpnetwerk en een bijeenkomst vanuit Kwetsbaar Mooi. Natuurlijk hebben we ook nog een maandelijkse tip en lichten we een activiteit vanuit het  het Realcovery inloophuis, waar Julia Baarten om te vertellen over haar boek en waar er nog andere leuke creatieve dingen plaatsvinden.

Ook hebben we ook een maandelijkse tip en belichten we een activiteit van het Realcovery inloophuis, waar Julia Van Baaren zal vertellen over haar boek en waar er andere leuke creatieve bezigheden plaatsvinden. Hopelijk kan deze nieuwsbrief je weer wat inspiratie bieden.

Veel leesplezier!

Eefje, Buiske en Herman                                                             

In deze nieuwsbrief:

  • Last Man Standing: MIND
  • Bijeenkomsten K-EET: Utrecht & Flevoland
  • Inspiratiemiddag met Julia van Baaren & Anita Witzer
  • Zelfhulpgroep voor Naasten in Eindhoven
  • FBT Training: KEET
  • Bijeenkomsten: Als eten je leven beheerst (voor naasten)
  • Tip van de maand: Five Days Inside
  • Hulplijn WEET
  • Inloophuizen
  • Agenda bijeenkomsten leden InterEsse
  • Ben jij al lid van WEET? 

Last Man Standing: MIND

Op zaterdag 14 oktober staat het Jaarbeursplein, naast Utrecht Centraal Station, in het teken van MIND Last Man Standing 2023, een protest-evenement voor een mentaal gezonder Nederland.

Hierbij staan deelnemers niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk op voor een betere toekomst. Gedurende 6 uur lang staan is niet alleen een fysieke uitdaging, maar symboliseert ook de standvastigheid en het doorzettingsvermogen in het streven naar verbeteringen in de geestelijke gezondheidszorg.

Ben jij klaar om 6 uur lang op te staan en actief deel te nemen aan de beweging voor een mentaal gezonder Nederland? Doe mee aan MIND Last Man Standing 2023 en draag bij aan de positieve verandering die we nodig hebben.

MIND doet een oproep aan de politiek voor diverse verbeteringen in de geestelijke gezondheidszorg, waaronder het nakomen van de zorgplicht, het verminderen van wachttijden, het waarborgen van toegankelijke zorg voor iedereen, behoud van vrije artsenkeuze, verbetering van jeugdzorg, stoppen van concurrentie tussen zorgaanbieders, investeren in inkomen en kansen op werk voor mensen met psychische klachten, en het faciliteren van laagdrempelige voorzieningen voor steun en lotgenotencontact.

De deelname is gratis, maar het evenement is fondsenwervend voor MIND. De opbrengsten gaan voor 50% naar de deelnemende organisaties. Hier kun je doneren!

Evenementdetails:

Locatie: Jaarbeursplein (naast Utrecht Centraal Station)

Tijd: 12:00-18:00 uur

Bekijk hieronder de video van MIND:

Bijeenkomsten K-EET: Utrecht & Flevoland

Behandeling van een gezin met een kind met een eetstoornis
Hoe dan?
26 oktober en 2 november
Amersfoort, Utrechtseweg 266

De tweedaagse training eetstoornissen van 26 oktober en 2 november staat al grotendeels in de  startblokken. De thema’s die aan bod komen zijn: de behoefte van het gezin, bejegening en taal, welke behandeling voor wie geschikt, positieve bijdrage door gezinsleden, ARFID, FBT gedachtengoed.

De volgende 10 sprekers staan al in de startblokken om thema’s vanuit diverse perspectieven te belichten, onder begeleiding van dagvoorzitter Clarine Corstens:

  • KJP-ers Nicole Becking en Nikita Rijgersberg en GZ psycholoog Loekie Willard vanuit Rintveld Eetstoornissen
  • Behandelaren Pieter Dijkstra en José Hindriks vanuit KOOS
  • Ervaringsdeskundige Merel Schouten vanuit KOOS
  • Kinderarts Gerwin Rodenburg vanuit Sint Antonius Ziekenhuis
  • KJP-er Manouche van Alst vanuit UMC Utrecht
  • GGZ verpleegkundig behandelaar/cognitief gedragstherapeutisch werker VGCt Mariëlle Teeuwen vanuit Co-eur
  • Psycholoog en ervaringsdeskundige Anne-Marie van der Klugt vanuit GGZ Riverduinen Ursula

Meer sprekers en programma details volgen.

Uitgangspunt voor deelname

  • Kennis over de soorten eetstoornissen en signalen is bekend.
  • Er zijn 50 plekken beschikbaar voor behandelaren werkzaam in Utrecht en Flevoland.
  • Registratie voor deelname gaat op basis van volgorde van aanmelden.
  • Mocht je zelf uiteindelijk niet aanwezig zijn dan verwachten we wel van je dat je een vervanger stuurt. Dan kunnen we maximaal de beschikbare middelen benutten.

Er wordt geen vergoeding gevraagd voor deelname. Dit is mede mogelijk daar we te gast zijn bij GGZ  Centraal. Accreditatie is aangevraagd (meer info volgt). Denk bij behoefte aan meer verdieping na deze tweedaagse aan de vierdaagse NAE opleiding.

Ben jij er ook bij?

Stuur een mail naar patriciahjbos@gmail.com

Inspiratiemiddag met Julia van Baaren & Anita Witzer

Op vrijdag 13 oktober 2023 gaan de deuren van Realcovery Inloophuis open voor een gezellige en inspirerende middag. Van 14.00 tot 17.00 uur wordt er in het theater de Bond in Oldenzaal een unieke inspiratiesessie georganiseerd. Tijdens deze middag kun je onder andere luisteren naar het indrukwekkende verhaal van Julia van Baaren, die jarenlang met een eetstoornis rondliep. Haar moeder, Anita Witzier, wist hier lange tijd niets van. Samen vertellen ze openhartig over deze uitdagende periode, zoals beschreven in het boek 'Jules'.

Verder zal deze middag worden ingevuld door muziek van singer-songwriter Maeve en dans van Anne Velten. Het belooft een middag vol inspiratie, muziek, dans, en gezelligheid te worden!

De toegang is gratis. Wil je erbij zijn? Laat het weten via realcoveryinloophuis@gmail.com. Vermeld met hoeveel personen je komt, dan zorgt Realcovery voor een warm welkom.

FBT training: K-EET 

Data 2023
9 oktober en 30 oktober (let op: gewijzigde data)

Doel
FBT training voor ‘het voorveld’ organiseren, zodat professionals uit het voorveld FBT als behandeling kunnen toepassen.

Trainers
Uitgangspunt is om meerdere trainers vanuit meerdere organisaties, inclusief ervaring met FBT ambulant deze training te laten geven. Naast data in 2023 is de intentie in 2024 deze training te herhalen.

Voorwaarden deelnemers
Vanuit K-EET is ons doel bij te dragen aan eerdere herkenning, beter begrip en adequatere zorg voor  kinderen en jongeren met een eetstoornis. In Nederland is geen FBT-organisatie/vereniging, noch bestaat er geen FBT keurmerk. Met dit in gedachten, met de kennis van de diverse trainers en na  toetsing in de kerngroep komen we tot de volgende voorwaarden:

  • Kan FBT bij voorkeur toepassen in de behandeling bij onze doelgroep, het gezin met
  • een kind/jongere met een eetstoornis
  • Heeft therapeutische ervaring
  • HBO+ geschoold in werkgebied gezondheidszorg/GGZ
  • Onderschrijft het systemisch werken en denken
  • Uitgaande van het feit dat grotere GGZ instellingen zelf een training kunnen organiseren (ook bovenstaande trainers kunnen hierover informatie verstrekken en deze trainingen verzorgen) is de wens om de doelgroep met name uit het voorveld uit te nodigen, zoals diëtisten, verpleegkundigen, eerstelijns psychologen, etc.
  • Zoals bij de implementatie van ieder gedachtengoed is het ook bij FBT van belang dat na de scholing supervisie en/of intervisie plaatsvindt, alsmede dat de vaardigheden in de praktijk verder worden versterkt. We verwachten dat je na de opleiding een supervisie of intervisie traject aangaat. Dan horen wij graag vooraf bij wie jij dit gaat doen. Op de tweede dag is een van de onderwerpen ook hoe de FBT geïmplementeerd kan worden in jouw organisatie. Dan is het handig dat je daar vooraf over hebt nagedacht. Mochten je hulp nodig hebben dan kunnen wij nog met je meedenken hierover.
  • Werkzaam in provincie Utrecht en Flevoland

Locatie: Om de kosten voor deelname op 0 euro te houden trachten we zoveel mogelijk gebruik te maken van de ruimtes van zorginstellingen uit Utrecht of Flevoland.

Vragen?
Clarine en Patricia horen het graag. 
patriciahjbos@gmail.com / clarinecorstens@gmail.com

Zelfhulpgroep voor Naasten in Eindhoven  

Heb jij een kind of een partner met een eetstoornis en wil je graag praten met lotgenoten?  Om verhalen uit te wisselen of om te praten met mensen die je begrijpen en jouw gevoel herkennen. Kom dan naar de bijeenkomsten van de zelfhulpgroep voor naasten vlakbij Eindhoven.

Je brengt in wat je graag met anderen wilt delen, of waarover je vragen hebt. Elk onderwerp is goed, alles mag. De groepsbegeleiders zijn moeders met ervaring. Je zult merken dat je er niet alleen voor staat en krijgt antwoorden op talloze vragen.

Wil jij je verhaal kwijt en zoek je lotgenoten dan ben je van harte welkom! De groep komt elke 1e woensdag van de maand bij elkaar nabij Eindhoven ( locatie en tijdstip krijg je na aanmelding door).

De eerstvolgende avonden zijn op, 01-11 en 06-12.

Aanmelden

Neem voor meer informatie of aanmelden contact op via: Eindhoven@zelfhulpnetwerk.nl of 040-2118328.

Voor meer informatie over Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant en alle zelfhulpgroepen, zie: www.zelfhulpnetwerk.nl.

 

Bijeenkomsten: Als eten je leven beheerst (voor naasten)

Domineert eten het leven van iemand om wie je geeft?
En daarmee ook jouw leven?
Wil je meer weten over eetproblematiek?
En heb je vragen over wat jij kunt doen om jouw kind, partner of vriend(in) te ondersteunen?  

Dan is dit iets voor jou!
Wij organiseren deze drie avonden om kennis en ervaringen te delen over de belevingswereld van iemand met een eetstoornis en op welke manier jij er écht kunt zijn voor degene met de eetstoornis. Na afloop van deze avonden weet je wat helpend kan zijn om de eetstoornis aan te pakken en welke rol jij hierin kan vervullen.

We gunnen het jou om ook te ervaren hoe fijn het kan zijn anderen te ontmoeten die begrijpen waar je doorheen gaat en met elkaar ervaringen uit te wisselen zodat we kunnen leren van elkaar.

Praktische informatie (data):
dinsdag 24 oktober 2023
dinsdag 31 oktober 2023
dinsdag 7 november 2023

Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Texelstraat-Noord 18, 3826 DN te Amersfoort Vathorst

Kosten: € 97 wanneer je alle 3 de bijeenkomsten bijwoont. € 37 voor 1 bijeenkomst
Aanmelden: doe je via deze link of door een mail te sturen naar chantal@kwetsbaarmooi.nl.

Inhoud bijeenkomsten
Deze bijeenkomsten zijn er voor jou wanneer je iemand in je omgeving hebt die worstelt met een eetstoornis en je hierover meer wilt weten. Je wilt niet alleen theoretische kennis opdoen maar ook leren van ervaringen van anderen.
Hoe dan ook, als (niet) eten het leven van je kind, partner of vriend(in) beheerst doet dat vaak veel met je.

Eten beheerst het leven van mijn kind, partner of vriend(in)
Wanneer iemand in je omgeving (mogelijk) een eetstoornis heeft, heeft dat ook veel invloed op jou! De manier waarop je omgaat met iemand met een eetstoornis is nog niet zo makkelijk.
Relaties komen onder druk te staan en het ‘zorgen maken over’ en ‘zorgen voor’ kost veel energie en tijd. Je zult gevoelens ervaren van angst, bezorgdheid, frustratie, machteloosheid, teleurstelling, verdriet en/of wanhoop. Als iemand in zo’n situatie dichtbij je staat ligt een gespannen sfeer op de loer, kun je elkaar niet meer vertrouwen en dreigen ruzies te gebeuren. En voordat je het weet staat de eetstoornis tussen jullie in.

Tijdens bijeenkomst 1 komt aan bod:

  • Wat is een eetstoornis?
  • De functie van een eetstoornis?
  • Oorzaak en gevolg

Tijdens bijeenkomst 2 komt aan bod:

  • Film: de strijd van het eetstoornisbrein
  • In verbinding komen
  • Duidelijkheid & Structuur

Tijdens bijeenkomst 3 komt aan bod:

  • Praktische steun & motivatie
  • Tips & tops
  • Individuele begeleiding

Zien we je daar?

Mocht je vragen hebben over de bijeenkomsten en/of heb je twijfels of je erbij wilt zijn?
Neem alsjeblieft contact op met Chantal (chantal@kwetsbaarmooi.nl | 06-10016380) of Chris (vraag@chrisdecoach.nl | 06-81999948).  

Tip van de maand: Five Days Inside

In 'Five Days Inside' verkent presentator Eddy Zoëy (56) de Changes kliniek in Halsteren, waar jongeren met een eetstoornis een behandeling van maximaal drie maanden ondergaan. In deze aflevering maakt Eddy kennis met Nada, die al jaren worstelt met een eetstoornis als gevolg van haar pestverleden. Nada deelt openhartig hoe het is om te leven met een eetstoornis en onthult de onderliggende thema's.

Belangrijk om te weten is dat deze aflevering confronterend kan zijn of moeilijke gedachten kan oproepen. Neem de tijd om bij jezelf na te gaan waarom je ervoor kiest om te kijken. Als je besluit het toch te willen zien, overweeg dan om het samen met iemand te bekijken, zodat je de ervaring kunt delen en nabespreken.

Je kunt de aflevering terugkijken via Videoland.

Hulplijn WEET

De hulplijn is voor iedereen die op de een of andere manier met een eetstoornis te maken heeft (je hebt er zelf last van, je bent ouder, docent, vriend(in), of anders betrokken). Heb je behoefte aan een luisterend oor? Praat met ervaringsdeskundigen via de WEET Hulplijn.

De openingstijden veranderen regelmatig. De actuele dagen en tijden vind je op onze website. Tijdens de zomermaanden zijn wij verminderd bereikbaar. 

Liever op een ander moment bellen? Maak dan een afspraak via hulplijn@weet.info. Alleen de coördinator van de hulplijn leest deze mail en zal samen met jou een andere dag en/of tijdstip plannen.

Daarnaast kun je ook terecht bij de hulplijn en/of chat van Stichting JIJ. 

Inloophuizen

Leontienhuis
Het Leontienhuis is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10:00 –16:30 uur. Aanmelden voor het inloopprogramma, zoals bijvoorbeeld creatief atelier, lunch en yoga is noodzakelijk. Je kunt je aanmelden via de website.
Locatie: Zevenhuizen 

Stichting JIJ
Tijdens vaste inloopdagen staan de ervaringsdeskundige vrijwilligers klaar voor een praatje en/of het bieden van een luisterend oor. Ook organiseren zij wekelijks ontspannende en op herstel gerichte activiteiten, workshops en trainingen. Ook kun je deelnemen aan zelfhulpgroepen met ervaringsdeskundige begeleiders. Meer informatie vind je op de website.
Locatie: Rotterdam

Dalisay Recovery
Dalisay Recovery organiseert iedere eerste en derde zaterdag van de maand een creatieve inloop. Daarnaast is het inloophuis op vrijdagmiddag open van 12:00 – 17:00 uur met de mogelijkheid om mee te lunchen (graag van tevoren aanmelden). Meer informatie vind je op de website.
Locatie: Medemblik, Hoorn en Wamenhuizen

Realcovery inloophuis
Het Realcovery inloophuis is geopend op vrijdag van 10:00-17:00 uur en iedere tweede zaterdag van de maand van 09:30-12:30 uur (graag van tevoren aanmelden). Ook worden er verschillende gespreksgroepen georganiseerd. Je bent van harte welkom! Kijk voor meer informatie op de website.
Locatie: Weerselo

Praktijkhuis Inspiration
Bij Praktijkhuis Inspiration ben je van harte welkom om te ZIJN wie je bent. Binnen het praktijkhuis creëren we met elkaar een warme en veilige plek om samen te werken aan herstel. We bieden diverse activiteiten aan. Je bent geheel vrij om hieraan deel te nemen, maar je kunt ook gezellig in de woonkamer op de bank ploffen, werken op je laptop (aan studie), of aankloppen voor een gesprekje met één van onze Inspirators. Binnen het praktijkhuis ben je hartelijk welkom in welke fase je ook zit.
Locatie: Bennekom

Ixta Noa
Ixta Noa is een organisatie voor en door mensen met ervaring in psychische kwetsbaarheid. Ze streven naar herstel en betekenisvolle bijdragen aan de gemeenschap. Met specifieke activiteiten ondersteunen ze ook mensen met een eetstoornis. Ervaringsdeskundige medewerkers creëren een inclusieve en veilige omgeving. De specifieke activiteiten en bijeenkomsten kunnen variëren per locatie.
Locaties: Enschede, Groningen, Harderwijk, Leeuwarden, Nijmegen, Westerkwartier, en Zutphen.

Stichting Kiem
Stichting Kiem zet zich in om de impact van eetstoornissen te minimaliseren. De stichting richt zich middels haar kernprogramma’s op kennisbevordering onder naasten, scholen en professionals. Ook beoogt Stichting Kiem het werkveld te versterken en te verbinden, bewustwording in de samenleving te vergroten en het werkveld, patiënten en naasten van goede en inhoudelijke informatie te voorzien. Stichting Kiem organiseert gratis ouderbijeenkomsten EHBE voor ouders van kinderen in de voorfase van eetstoornissen, en biedt ook trainingen en workshops op scholen aan. Het initiatief ondersteunt ouders en vergroot bewustzijn over eetstoornissen.
Locatie: Amersfoort

Agenda bijeenkomsten leden InterEsse*

Online nazorggroep  | Ixta Noa
Datum: Om de week op maandagen
Tijd: 19:30-21:30
Locatie: Online

Ixta Noa heeft een online nazorggroep voor mensen met een eetstoornis. De groep komt om de week online samen op de maandag van 19.30 tot 21.30 uur en wordt begeleid door twee ervaringsdeskundigen met ervaring met een eetstoornis. In de groep kun je vertellen waar je tegenaan loopt en verdere stappen zetten in je herstel. Er zijn geen kosten verbonden aan de groep. De groep vindt plaats via videobellen in het programma van Microsoft Teams. Er zitten maximaal 6 deelnemers in de groep.

Voor meer informatie: wilma@ixtanoa.nl

Lunch en inloop moment voor mensen met eetproblematiek | Ixta Noa Groningen
Datum: Iedere dinsdag
Tijd: 12:30
Lunch: 12.30 tot 13.00 uur
Nabespreken: 13.00 tot 13.15 uur
Inloopmoment: 13.30 tot 15.00 uur
Locatie: Schuitendiep 39, 9711 RB Groningen

Bij Ixta Noa Groningen organiseren we lunch & inloop momenten voor mensen met eetproblematiek.Het doel van deze bijeenkomsten kan zijn:

In een veilige omgeving stappen zetten in je herstel;

  • Ter overbrugging van wachttijd voor therapie. Verder afzakken voorkomen;
  • Om je reeds herstelde eetpatroon te kunnen blijven vasthouden;
  • Je gesteund voelen door ervaringsdeskundigen die weten hoe het is.
  • Voor wie:

Om een veilige omgeving te creëren voor de doelgroep is het belangrijk dat je voldoet aan één van onderstaande criteria:

  • Bekend met eetstoornis problematiek;
  • Daarbij al enige (professionele) hulp hebben gehad óf
  • Wachtende op (professionele) hulp óf
  • Reeds in behandeling bij een hulpinstantie

Eetstoornissen en suïcidaliteit| Leontienhuis
Datum: 10 oktober 2023
Tijd: 19:30
Locatie: Leontienhuis
Speciaal voor ouders en naasten.

Eetstoornissen en suïcidaliteit gaan vaak samen. Tijdens deze themabijeenkomst legt Mieke Plasier uit wat de oorzaken zijn van suïcidaliteit, hoe de richtlijnen voor behandeling ervan eruit zien en wat praktische adviezen voor in de thuissituatie zijn. Er is ruimte voor vragen, discussie en uitwisseling van tips.

Meer weten? Download de flyer.

Workshop Van lichaam als vijand tot lichaam als vriend | Leontienhuis
Datum: 10 oktober
Tijd: 19:30
Locatie: Leontienhuis, Zevenhuizen

Speciaal voor deelnemers en vrijwilligers

Mensen met een eetstoornis hebben veel last van van hun lichaamsbeeld. Door die negatieve lichaamsbeleving vinden mensen met een eetprobleem het lastig hun eetgewoontes aan te passen. Tijdens deze workshop gaan we in op waarom er eennegatief lichaamsbeeld is ontstaan en in welke mate jij je gevoelens goed kunt uiten.Ook wordt nagegaan hoe je die negatieve lichaamsbeleving kunt verminderen. Wat zijn daarvoor geschikte strategieën en oefeningen? En hoe kun je positievere gedachten en gevoelens over je lichaam ontwikkelen?

Jij als deelnemer aan deze workshop wordt hierbij actief betrokken door vragen te beantwoorden en mee te doen met de oefeningen. Tijdens de workshop is er uiteraard ruimte om vragen te stellen.

Meer weten? Download de flyer.

Workshop Kunstproject | Leontienhuis
Datum: 14 oktober 2023
Tijd: 10:00-16:30
Locatie: Leontienhuis, Zevenhuizen

Speciaal voor vrijwilligers en deelnemers van het Leontienhuis

Na een hele leuke eerste dag hebben we een tweede datum gepland voor ons kunstproject!

Het doel is om vanuit het thema ‘alleen – samen’ creatief aan de slag te gaan en de bijbehorende emoties te uiten.  Hierbij kun je denken aan alle kunstuitingen; muziek, taal, beeldend werk of dans. Alles mag en kan! We starten met een korte brainstorm over het thema waarna je individueel of in groepjes aan de slag kan gaan.

Informatiebijeenkomst ouders/naasten | Leontienhuis
Datum: 21 oktober 2023
Tijd: 14:00-16:00
Locatie: Leontienhuis

Speciaal voor ouders en naasten om inzicht te krijgen in de werking van eetstoornissen en vragen te stellen aan ervaringsdeskundigen. Bijeenkomst start om 10.00 uur in het Leontienhuis, inloop is vanaf 9.30 uur. Aanmelden kan hier.

Ouderbijeenkomst | Praktijkhuis Inspiration
Datum: 9 oktober 2023
Tijd: 19:30-21:30
Locatie: Rijksstraatweg 113E, Bennebroek

In de ouderbijeenkomsten wordt ervaringsdeskundige eerste hulp (geen behandeling) geboden ter ondersteuning aan ouders. De ouderbijeenkomst is een serie van 2 bijeenkomsten (dit is deel 2) en richt zich op het delen van informatie en verkrijgen van inzicht. Daarnaast word je wegwijs gemaakt in de keten van zorg. De ouderbijeenkomsten worden verzorgd door een ervaringsdeskundige trainer en een ervaringsdeskundige ouder. De volgende onderwerpen komen tijdens de bijeenkomsten aan bod:

  • Contact maken
  • Leren over de eetstoornis
  • Onderscheid maken tussen de eetstoornis en mijn kind
  • Emoties (h)erkennen
  • Omgeving betrekken en hulp inzetten
  • Liefdevol begrenzen.

De bijeenkomsten zijn uitdrukkelijk bedoeld voor ouders of andere directe verzorgers van mensen met een eetprobleem.De bijeenkomsten vinden plaats bij Praktijkhuis Inspiration in Bennebroek.

Meer informatie? Stuur een mailtje naar: aanmeldingen@praktijkhuisinspiration.nl!

Kookavond | Praktijkhuis Inspiration
Datum: 11  en 25 oktober 2023
Tijd: 15:30-20:00
Locatie: Rijksstraatweg 113E, Bennebroek

Om de twee weken organiseren wij een kookavond op woensdagavond! We bedenken samen een menu (recepten welkom!), doen hiervoor met de groep boodschappen, bereiden de maaltijd met elkaar voor en dekken de tafel feestelijk.

Onze coördinator gastvrouwen, Brenda, begeleidt de kookavonden en is zelf een fantastische kook-ster. Wel graag van tevoren aanmelden. Voel je welkom!

Programma:
15:30-16:00 uur Recept verzinnen en boodschappenlijst opstellen
16:00-17:30 uur Boodschappen doen
17:30-20:00 uur Koken en eten

Beeldhouwen | Dalisay Recovery
Datum: 14 en 28 september
Tijd: 14:00-16:00
Locatie: Warmenhuizen

Elke dinsdag beeldhouwen onder leiding van Karin Beenhakker van 14.00 tot 16.00 uur. 

Boetseren | Dalisay Recovery
Datum: 12 oktober en 2 & 16 november
Tijd: 13:30
Locatie: Medemblik, Oosterhaven 11

Op 12 oktober en 2 & 16 november kun je op de locatie Medemblik meedoen met de workshop boetseren van Erica.

Activiteitenmiddagen | Dalisay Recovery
Datum: 7 & 21 oktober
Tijd: 13:00-16:00
Locatie: Medemblik (Oosterhaven 11) & De Verbinding in Hoorn (Wilhelminalaan 2)

Dalisay Recovery organiseert op elke 1e en 3e zaterdag van de maand activiteitenmiddagen. In oktober is er de "Challenge Yourself Together" op de locatie van Medemblik, deze vindt plaast op 7 oktober. Op 21 oktober vindt er ook een schrijfworkshop plaats in Hoorn. Doe je mee? We vinden het fijn als je je even opgeeft voor deze workshops. dit kan via de mail: info@dalisayrecovery.nl

Intuitief schrijven | Dalisay Recovery
Datum: 7, 14, 28 september en 12 oktober
Tijd: 19:00-21:00
Locatie: Medemblik, Oosterhaven 11

De workshop Intuïtief schrijven met als thema ”Reis naar jezelf” is speciaal voor Dalisay Recovery ontwikkeld en het doel van deze workshop is om jezelf beter te leren kennen en te ontdekken wat jij echt graag wilt, een doel te vinden in het leven en het gevoel te ontwikkelen echt te willen leven. De workshop is opgebouwd in een volgorde die ondersteunt bij jouw groeiproces en zal je uitnodigen op steeds een stapje verder te gaan. Deze workshops zijn echt een cadeautje aan jezelf.

Er zijn verschillende schrijfopdrachten, welke ondersteunt worden door muziek, gedichten, verhaaltjes etc.In een laagdrempelige, maar fijne sfeer leren we onszelf, maar ook elkaar beter kennen. Deze workshop is open voor iedereen die interesse heeft in schrijven vanuit Intuïtie en zichzelf beter wil leren kennen. Geef je op via de mail: info@dalisayrecovery.nl. Wij vragen een kleine bijdrage van €2,50 per keer. Materialen, koffie/thee en iets lekkers is inbegrepen.

We raden aan om alle workshops te volgen op de volgende data:
Donderdag 7 september Rolmodellen en dromen
Donderdag 14 september Eigenwaarde
Donderdag 28 september Verandering
Donderdag 12 oktober Zelfliefde

Workshop naasten online | Stichting JIJ 
Datum: 18 oktober
Tijd: 19:30-20:30
Locatie: Online

Moet ik er nu wel óf niet iets over zeggen?
Moet ik boos worden of juist niet?
Moet ik wel of niet het gesprek aangaan?
En hoe begin ik dan?
Moet ik hulp inschakelen?
Kan ik me er beter niet mee bemoeien of juist wel?

De opzet van de workshop is hetzelfde als de voorlichtingsbijeenkomst, alleen is er bij de workshops sprake van een actievere deelname. In de workshop is er nog meer ruimte voor deelnemers om situaties of voorbeelden in te brengen. Daarnaast oefenen de deelnemers met het omgaan met moeilijke situaties en het aanbieden van de beste ondersteuning.

Mailadres om aan te melden: info@stichting-jij.nl.

Open spreekuur | Stichting JIJ
Datum: 26 oktober
Tijd: 19:30-20:30
Locatie: Stichting JIJ huis: Oostzeedijk Beneden 11, Rotterdam

Tijdens het open spreekuur kun je zonder afspraak op elke laatste donderdagavond van de maand tussen 19.30 – 20.30 uur langskomen op onze locatie Oostzeedijk Beneden 11 in Rotterdam.

JIJ-ontmoet-moment | Stichting JIJ
Datum: 18 november
Tijd: 11:00-13:30
Locatie: Stichting JIJ huis: Oostzeedijk Beneden 11, Rotterdam

Ben je benieuwd of het lidmaatschap van het JIJ-huis iets voor jou is? Kom dan langs tijdens ons JIJ-ontmoet moment.

Wat je mag verwachten:
Deze momenten organiseren wij zes keer per jaar. Je kunt dan gratis en vrijblijvend binnenlopen in ons inloophuis. Hier kun je de sfeer proeven en ervaren wat Stichting JIJ voor jou kan betekenen. Ook zijn er leden van het JIJ-huis aanwezig die jou graag vertellen over hun ervaringen en hoe Stichting JIJ hen heeft geholpen in hun herstelproces.

Houd er rekening mee dat we vragen om zonder familie of vrienden (naasten) te komen, zodat andere leden zich op hun gemak voelen in ons inloophuis. We hopen je snel te zien bij Stichting JIJ!

Mailadres om aan te melden: info@stichting-jij.nl

Kijk voor meer activiteiten van inloophuizen en fora op de agenda van WEET.

 *InterEsse is een bundeling van krachten van de verenigingen en stichtingen die zich laagdrempelig inzetten voor steun aan (naasten van) lotgenoten met een eetstoornis. De leden zijn WEET, Ixta Noa, Stichting JIJ, Proud2Bme, het Leontienhuis, Stichting Dalisay Recovery, Realcovery inloophuis en ikookvanmij.nl. 

Ben jij al lid van WEET?

Als WEET-lid steun je ons in het uitvoeren van onze kerntaken: informatievoorziening, lotgenotencontact en belangenbehartiging en heb je (via stemrecht op de ALV) invloed op ons beleid. Ook ontvang je als lid 3 keer per jaar ons eigen WEET Magazine.

Het WEET Magazine wordt gemaakt voor én door leden en staat vol interessante artikelen van ervaringsdeskundigen, lotgenoten, ouders, wetenschappers en hulpverleners.

Word snel lid en steun ons!

Volg ons!

Volg ons ook op onze onderstaande socials om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van al het nieuws rondom WEET!

 

{{var:mycontent:""}}