Het laatste nieuws van WEET - augustus 2023

Inleiding

Lieve allemaal,

Augustus, de maand waarin de zon hoog aan de hemel staat, de dagen warm zijn, en waarin wereldwijd de kracht van zelfacceptatie en liefde wordt gevierd tijdens Pride. Waarin er tijd en ruimte wordt gemaakt waarin we de waarde van zijn wie je bent benadrukken. Jezelf mogen zijn en jezelf omarmen zonder oordeel kan ook een cruciale rol spelen in het proces van eetstoornisherstel. En dit geldt niet alleen voor augustus, maar voor het gehele leven.

In deze nieuwsbrief van augustus maken we kennis met Sophie, onze nieuwe aanwinst voor het vormgeven van onze sociale media. Daarnaast hebben we in deze nieuwsbrief hebben we enkele boeiende aankondigingen voor jullie in petto. Zo zijn er een aantal bijeenkomsten voor naasten die we met jullie willen delen. Het belangrijk om een ondersteunende omgeving te bieden voor de naasten van mensen met een eetstoornis, zodat ook zij begrip en ruimte kunnen vinden die speciaal afgestemd is op hun situatie.

We laten jullie kennismaken en met het recente proefschrift van Bernou Melisse dat gaat over Binge Eating Disorder (BED) in Nederland én in de Arabische wereld en delen we weer de tip van de maand. 

 

Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,

Buiske, Herman, Inez, Sophie, Laura en Eefje 

                                                             

In deze nieuwsbrief:

  • Sophie stelt zich voor
  • Bijeenkomsten: Als eten je leven beheerst (voor naasten)
  • KEET Netwerkavond - Regio Utrecht & Flevoland
  • Proefschrift: Binge- eating disorder in the Arabic world and the Netherlands
  • ANBN - Hersteldag: 1 oktober
  • Bijeenkomsten naasten - Zelfhulp Netwerk
  • Tip van de maand: Onweersbui van bui - Jacintha Otten
  • Hulplijn WEET
  • Inloophuizen
  • Agenda bijeenkomsten leden InterEsse
  • Ben jij al lid van WEET?

Sophie stelt zich voor

Mijn naam is Sophie Schuurman, 23 jaar en vanaf heden ga ik de content voor de social media verzorgen. Ik houd van paarden, mooie herinneringen maken en een grote passie is het schrijven van gedichten en verhalen.

Jarenlang struggelde ik met mijn eigen psychische kwetsbaarheden, zoals een eetstoornis, depressies, CPTSS en suïcidaliteit. Na veel behandelingen, therapieën, hulp van lieve mensen om mij heen, zelfreflectie en hard werken heb ik deze strijd overwonnen. De mooie kanten van het leven komen nu gelukkig elke dag weer voorbij en daar ben ik dankbaar voor, hierdoor kan ik de moeilijke dingen in het leven aan!💪

Naast mijn hobby's studeer ik komend jaar als het goed is af als verpleegkundige en zet ik mezelf in als ervaringsdeskundige binnen een aantal organisaties, dat vind ik het mooiste werk wat er is😇

Tot snel op de socials! 👋

Veel liefs Sophie

Luctor et emergo!

Bijeenkomsten: Als eten je leven beheerst 

Domineert eten het leven van iemand om wie je geeft? 

En daarmee ook jouw leven? 

Wil je meer weten over eetproblematiek? 

En heb je vragen over wat jij kunt doen om jouw kind, partner of vriend(in) te ondersteunen?  

 

Dan is dit iets voor jou! 

Wij organiseren deze drie avonden om kennis en ervaringen te delen over de belevingswereld van iemand met een eetstoornis en op welke manier jij er écht kunt zijn voor degene met de eetstoornis. Na afloop van deze avonden weet je wat helpend kan zijn om de eetstoornis aan te pakken en welke rol jij hierin kan vervullen. 

We gunnen het jou om ook te ervaren hoe fijn het kan zijn anderen te ontmoeten die begrijpen waar je doorheen gaat en met elkaar ervaringen uit te wisselen zodat we kunnen leren van elkaar. 

 

Praktische informatie 

dinsdag 12 september 2023 

dinsdag 19 september 2023 

dinsdag 26 september 2023 

Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur 

Locatie: Texelstraat-Noord 18, 3826 DN te Amersfoort Vathorst 

Kosten: € 97 wanneer je alle 3 de bijeenkomsten bijwoont. € 37 voor 1 bijeenkomst 

Aanmelden: doe je via deze link of door een mail te sturen naar chantal@kwetsbaarmooi.nl  

 

Inhoud bijeenkomsten 

Deze bijeenkomsten zijn er voor jou wanneer je iemand in je omgeving hebt die worstelt met een eetstoornis en je hierover meer wilt weten. Je wilt niet alleen theoretische kennis opdoen maar ook leren van ervaringen van anderen. 

Hoe dan ook, als (niet) eten het leven van je kind, partner of vriend(in) beheerst doet dat vaak veel met je. 

 

Eten beheerst het leven van mijn kind, partner of vriend(in) 

Wanneer iemand in je omgeving (mogelijk) een eetstoornis heeft, heeft dat ook veel invloed op jou! De manier waarop je omgaat met iemand met een eetstoornis is nog niet zo makkelijk.  

Relaties komen onder druk te staan en het ‘zorgen maken over’ en ‘zorgen voor’ kost veel energie en tijd. Je zult gevoelens ervaren van angst, bezorgdheid, frustratie, machteloosheid, teleurstelling, verdriet en/of wanhoop. Als iemand in zo’n situatie dichtbij je staat ligt een gespannen sfeer op de loer, kun je elkaar niet meer vertrouwen en dreigen ruzies te gebeuren. En voordat je het weet staat de eetstoornis tussen jullie in. 

 

Tijdens bijeenkomst 1 komt aan bod: 

● Wat is een eetstoornis? 

● De functie van een eetstoornis? 

● Oorzaak en gevolg 

 

Tijdens bijeenkomst 2 komt aan bod: 

● Film: de strijd van het eetstoornisbrein 

● In verbinding komen 

● Duidelijkheid & Structuur 

 

Tijdens bijeenkomst 3 komt aan bod: 

● Praktische steun & motivatie 

● Tips & tops 

● Individuele begeleiding 

 

Zien we je daar? 

Mocht je vragen hebben over de bijeenkomsten en/of heb je twijfels of je erbij wilt zijn? 

Neem alsjeblieft contact op met Chantal (chantal@kwetsbaarmooi.nl | 06-10016380) of Chris (vraag@chrisdecoach.nl | 06-81999948).  Voel je vrij om deze uitnodiging (en toelichting) door te sturen naar anderen die baat kunnen hebben bij deze bijeenkomsten. 

KEET Netwerk avond - Regio Utrecht & Flevoland

Voor het najaar 2023 zijn er vanuit K-EET een aantal momenten om elkaar fysiek te treffen. Vanzelfsprekend de inmiddels steeds drukker bezochte netwerkavond. Staat de Netwerkavond Eetstoornissen van 9 november in het UMCU al in uw agenda? Er zijn ook al diverse subgroepen die voorafgaand elkaar treffen in een vooroverleg, hoe slim is dat!

Verder is na de 2 uur online avondsessie FBT gedachtengoed de behoefte aangegeven voor meer diepgang. De tweedaagse FBT training vindt plaats op 2 en 9 oktober. Gezien de maximale deelname van 20 personen en de behoefte vooral het voorveld te versterken volgen er enkele voorwaarden voor deelname. Alvast opgeven (eerste aanmeldingen zijn al binnen) kan natuurlijk altijd. Graag zelfs, dan kunnen we ook goed inschatten of we in 2024 hier vervolg aan geven.

Dan staat er een tweedaagse training eetstoornissen voor 26 oktober en 2 november gepland. Hiervoor wordt de kennis van de soorten eetstoornissen en het signaleren als bekend geacht.

Het is een verdiepende training met daarin o.a. de thema’s bejegening, crisis en samenwerking, ARFID en het systeem. Meer details/voorwaarden voor deelname volgen. Er is plek voor 50 zorgprofessionals. Uw interesse voor deelname kenbaar maken is voor ons erg fijn. Let op: de 4 daagse training van de NAE is nóg uitgebreider en zeker een aanrader.  Daarna gaan we inzetten op nog meer netwerken en scholing in 2024.

Proefschrift: Binge- eating disorder in the Arabic world and the Netherlands

Op woensdag 13 september om 13.45 uur zal Bernou Melisse haar proefschrift met de titel "Binge-eating disorder in the Arabic world and the Netherlands, assessment, etiology, efficacy, effectiveness and economic evaluation of psychological interventions" verdedigen. 

Bernou Melisse is een psycholoog bij Novarum, een centrum voor eetstoornissen, en promovenda aan de Universiteit Leiden. Ze heeft actief meegewerkt aan de ontwikkeling van een online zelfhulp voor patiënten met eetbuienstoornissen en onderzoekt momenteel de effectiviteit ervan. Als behandelaar begeleidt ze individuen met verschillende eetstoornissen en is ze verantwoordelijk voor supervisie en training van andere behandelaars. Ze heeft ook internationaal gewerkt, waaronder in Saoedi-Arabië, waar ze een diagnostische vragenlijst voor eetstoornissen heeft vertaald, aangepast en gevalideerd. 

Dit proefschrift belicht een belangrijk en actueel gezondheidsthema en biedt een diepgaand begrip van binge-eating disorder in zowel de Arabische wereld als Nederland. Het proefschrift onderzoekt binge-eating disorder (BED) en behandelt diagnostische en behandelingsaspecten. Het eerste deel benadrukt het gebrek aan aangepaste diagnostische instrumenten voor BED in de Saoedische context, wat leidt tot verminderde herkenning en behandeling. Het tweede deel evalueert Enhanced Cognitive Behavioral Therapy (CBT-E) voor BED-behandeling, zowel face-to-face als via begeleide zelfhulp. Beide benaderingen blijken effectief symptomen te verminderen en de levenskwaliteit te verbeteren. Het proefschrift benadrukt de noodzaak van bewustzijn, educatie en gespecialiseerde behandelcentra, vooral in cultureel diverse contexten zoals Saoedi-Arabië.

Tijdens de verdediging zal Bernou Melisse haar onderzoek en bevindingen presenteren, waarbij ze inzichten zal delen over de beoordeling, oorzaken en effectiviteit van psychologische interventies voor deze aandoening. Haar werk heeft het potentieel om zowel wetenschappelijk begrip als praktische toepassingen te bevorderen, en draagt bij aan een grotere bewustwording en aanpak van binge-eating disorder.

Op woensdag 13 sepetember  van 13:45 - 14:30 zal Bernou haar proefschrift verdedigen, mocht je graag dit moment willen bijwonen? Hierbij een link naar de livestream. .

ANBN Hersteldag: 1 oktober 

Bij ANBN staat ondersteuning en begrip centraal, vooral als het gaat om het thema eetstoornissen. Als toegewijde patiënten- en familieorganisatie zijn ze er om een helpende hand te bieden aan iedereen die vragen heeft of zich zorgen maakt over eetstoornissen. Hun werking rust op de kracht van ervaringsdeskundige vrijwilligers, verspreid over diverse locaties in Vlaanderen.

ANBN verheugt zich erop om je te verwelkomen op onze aankomende Hersteldag op 1 oktober in Leuven. Deze bijzondere dag is speciaal ontworpen om mensen samen te brengen die direct of zijdelings te maken hebben met eetstoornissen.

Wat kun je verwachten tijdens deze inspirerende dag:

  • Inspirerende verhalen: Luister naar de ervaringen van mensen die hun weg naar herstel bewandelen, evenals families die samen stappen zetten in dit proces.
  • Verhelderende informatiesessies: Ontdek praktische en nuttige informatie over uiteenlopende onderwerpen, zoals de terugkeer naar werk of school, en andere belangrijke aspecten.
  • Inzichtelijke deskundige presentaties: Laat je inspireren door waardevolle inzichten van diëtisten, die je kunnen bijstaan in jouw eigen pad naar welzijn.
  • Ondersteunende gespreksgroepen: Neem deel aan gespreksgroepen waar je jouw ervaringen kunt delen en waar je steun kunt vinden bij gelijkgestemden.
  • Creatieve en lichaamsgerichte sessies: Ervaar hoe creativiteit en lichaamsbewustzijn kunnen bijdragen aan jouw herstelproces.
  • Inspirerende beurs met stands: Verken een scala aan inspirerende bronnen en partners die jouw reis naar herstel kunnen verrijken.

Kortom, een dag vol inzichten, verbinding en praktische tips. We hopen je te zien op 1 oktober in Leuven voor een dag die jouw herstel en groei kan ondersteunen.

Bijeenkomsten naasten - Zelfhulp Netwerk

Ben jij naaste van iemand met een eetstoornis?

Heb jij een kind of een partner met een eetstoornis en wil je graag praten met lotgenoten?Om verhalen uit te wisselen of om te praten met mensen die je begrijpen en jouw gevoel herkennen.

Kom dan naar de bijeenkomsten van de zelfhulpgroep voor naasten vlakbij Eindhoven. Je brengt in wat je graag met anderen wilt delen, of waarover je vragen hebt. Elk onderwerp is goed, alles mag. De groepsbegeleiders zijn moeders met ervaring. Je zult merken dat je er niet alleen voor staat en krijgt antwoorden op talloze vragen.

Wil jij je verhaal kwijt en zoek je lotgenoten dan ben je van harte welkom! De groep komt elke 1e woensdag van de maand bij elkaar nabij Eindhoven (locatie en tijdstip krijg je na aanmelding door).

De eerstvolgende avonden zijn op 6 september, 4 oktober, 1 november en 6 december.

Aanmelden:

Neem voor meer informatie of aanmelden contact op via:

Eindhoven@zelfhulpnetwerk.nl of 040-2118328.

Voor meer informatie over Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant en alle zelfhulpgroepen, zie: www.zelfhulpnetwerk.nl.

 

Tip van de maand: Onweersbui van hoop - Jacintha Otten

Jacintha kampt al jaren met verschillende complexe en ernstige psychische problematiek. Hierover praten vindt ze moeilijk, maar schrijven is haar passie geworden. In deze gedichtenbundel hoopt ze een inkijkje te geven in wat het leven met onder andere een eetstoornis, depressie, PTSS en ADD inhoudt. Ze hoopt hiermee liefde, steun en (h)erkenning te kunnen geven aan lotgenoten, meer begrip te creëren voor omstanders van naasten die er midden in zitten. Of een inkijkje in mijn hoofd te geven voor mensen die meer willen leren over mentale problematiek. Al jaren droomt ze ervan haar eigen gedichtenbundel uit te brengen. Letterlijk een onweersbui die ze heeft gevoeld van angst, uitstellen, maar ook hoop. Want hier is hij dan! 

''Hoop doet het leven geen kwaad, angst wel''

Hulplijn WEET

De hulplijn is voor iedereen die op de een of andere manier met een eetstoornis te maken heeft (je hebt er zelf last van, je bent ouder, docent, vriend(in), of anders betrokken). Heb je behoefte aan een luisterend oor? Praat met ervaringsdeskundigen via de WEET Hulplijn.

De openingstijden veranderen regelmatig. De actuele dagen en tijden vind je op onze website. Tijdens de zomermaanden zijn wij verminderd bereikbaar. 

Liever op een ander moment bellen? Maak dan een afspraak via hulplijn@weet.info. Alleen de coördinator van de hulplijn leest deze mail en zal samen met jou een andere dag en/of tijdstip plannen.

Inloophuizen

Leontienhuis

Het Leontienhuis is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10:00 –16:30 uur. Aanmelden voor het inloopprogramma, zoals bijvoorbeeld creatief atelier, lunch en yoga is noodzakelijk. Je kunt je aanmelden via de website.

Stichting JIJ

Tijdens vaste inloopdagen staan de ervaringsdeskundige vrijwilligers klaar voor een praatje en/of het bieden van een luisterend oor. Ook organiseren zij wekelijks ontspannende en op herstel gerichte activiteiten, workshops en trainingen. Ook kun je deelnemen aan zelfhulpgroepen met ervaringsdeskundige begeleiders. Meer informatie vind je op de website.

Dalisay Recovery

Dalisay Recovery organiseert iedere eerste en derde zaterdag van de maand een creatieve inloop. Daarnaast is het inloophuis op vrijdagmiddag open van 12:00 – 17:00 uur met de mogelijkheid om mee te lunchen (graag van tevoren aanmelden). Meer informatie vind je op de website.

Realcovery inloophuis

Het Realcovery inloophuis is geopend op vrijdag van 10:00-17:00 uur en iedere tweede zaterdag van de maand van 09:30-12:30 uur (graag van tevoren aanmelden). 

Ook worden er verschillende gespreksgroepen georganiseerd. Je bent van harte welkom! Kijk voor meer informatie op de website.

Agenda bijeenkomsten leden InterEsse*

Online nazorggroep  | Ixta Noa

Datum: Om de week op maandagen

Tijd: 19:30-21:30

Locatie: Online

Ixta Noa heeft een online nazorggroep voor mensen met een eetstoornis. De groep komt om de week online samen op de maandag van 19.30 tot 21.30 uur en wordt begeleid door twee ervaringsdeskundigen met ervaring met een eetstoornis. In de groep kun je vertellen waar je tegenaan loopt en verdere stappen zetten in je herstel. Er zijn geen kosten verbonden aan de groep. De groep vindt plaats via videobellen in het programma van Microsoft Teams. Er zitten maximaal 6 deelnemers in de groep.

 

Datum: 16 en 30 augustus 2023

Tijd: 15:30-20:00

Locatie: Rijksstraatweg 113E, Bennebroek

 

Voor meer informatie: wilma@ixtanoa.nl

 

Informatiebijeenkomst ouders/naasten | Leontienhuis

Datum: 5 september 2023

Tijd: 19.30

Locatie: Het Leontienhuis

Veel naasten ervaren onbegrip en gebrek aan kennis over de eetstoornis in hun omgeving. Herken jij dit ook? Hoe fijn is het dan om met mensen te praten die begrijpen hoe jij je voelt en geen oordeel hebben over de situatie thuis. Tijdens onze maandelijkse ontmoetingsavonden voor ouders en naasten kun je vrij praten over je ervaringen en gevoelens. Er is altijd minimaal één ervaringsdeskundige ouder en/of naaste aanwezig. Je kunt je hier aanmelden.

 

Kookavond | Praktijkhuis Inspiration

Om de twee weken organiseren wij een kookavond op woensdagavond! We bedenken samen een menu (recepten welkom!), doen hiervoor met de groep boodschappen, bereiden de maaltijd met elkaar voor en dekken de tafel feestelijk.

Onze coördinator gastvrouwen, Brenda, begeleidt de kookavonden en is zelf een fantastische kook-ster. Wel graag van tevoren aanmelden. Voel je welkom!

Programma:

15:30-16:00 uur Recept verzinnen en boodschappenlijst opstellen

16:00-17:30 uur Boodschappen doen

17:30-20:00 uur Koken en eten

 

Sieraden maken | Dalisay Recovery

Datum: 10 augustus

Tijd: 13:00-16:00

Locatie: Medemblik, Oosterhaven 11

Donderdag 10 augustus organiseert Dalisay Recovery een leuke creatieve activiteit, namelijk sieraden maken. Deze workshop zal plaatsvinden in Warmenhuizen en wordt gegeven door Tonia.Maak met kralen de leukste armbanden of kettingen. Zin om gezellig zelf sieraden te maken, kom dan op 10 augustus naar het inloophuis in Warmenhuizen.

 

Macramé | Dalisay Recovery

Datum: 10 augustus

Tijd: 13:00-16:00

Locatie: Medemblik, Oosterhaven 11

Donderdag 10 augustus organiseert Dalisay Recovery een leuke creatieve activiteit, namelijk sieraden maken. Deze workshop zal plaatsvinden in Warmenhuizen en wordt gegeven door Tonia.Maak met kralen de leukste armbanden of kettingen. Zin om gezellig zelf sieraden te maken, kom dan op 10 augustus naar het inloophuis in Warmenhuizen.

 

Macramé | Dalisay Recovery

Datum: 31 augustus

Tijd: 13:00-16:00

Locatie: Medemblik, Oosterhaven 11

Macramé is een handwerktechniek verwant aan kantklossen, die bestaat uit het knopen van draden zodat een patroon verschijnt. Deze draden worden met de hand geknoopt. Op 31 augustus gaan we met deze knooptechniek een dromenvanger maken. Heb je zin om creatief bezig te zijn, kom dan gezellig langs in Warmenhuizen.

 

Open spreekuur | Stichting JIJ 

Datum: 27 juli & 31 augustus 

Tijd: 19:30-20:30

Locatie: Oostzeedijk Beneden 11, Rotterdam

Tijdens het open spreekuur kun je zonder afspraak op elke laatste donderdagavond van de maand tussen 19.30 – 20.30 uur langskomen op onze locatie Oostzeedijk Beneden 11 in Rotterdam.

 

Online workshop voor naasten | Stichting JIJ

Datum: 21 juni, 13 september, 18 oktober & 22 november

Tijd: 19:30

Locatie: Online

Moet ik er nu wel óf niet iets over zeggen?

Moet ik boos worden of juist niet?

Moet ik wel of niet het gesprek aangaan?

En hoe begin ik dan?

Moet ik hulp inschakelen?

Kan ik me er beter niet mee bemoeien of juist wel?

Tijdens de informatiebijeenkomsten is er ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van eigen ervaringen. De invulling wordt afgestemd met de aanwezigen. De voorlichting wordt gegeven door iemand die zelf een eetstoornis heeft gehad, samen met iemand die hiermee als naaste de situatie heeft meegemaakt en hiermee heeft leren omgaan. Zij geven tips, adviezen en informatie. Uw privacy wordt gerespecteerd. 

Mailadres om aan te melden: info@stichting-jij.nl.

 

Startgroep: (H)erkenning en inzicht bij beginnende eetproblematiek | Stichting JIJ

Datum: Start in augustus

Tijd: 19:30-21:30

Locatie: Stichting JIJ huis

Dag in en uit bezig zijn met eten, voedsel labelen als ‘goed’ of ‘slecht’, onzekerheid of je sociale leven indelen op basis van je eetgedrag. Dit kan ontzettend in de weg zitten en kunnen signalen zijn voor (beginnende) eetproblematiek. Het herkennen en erkennen van deze problemen is heel belangrijk om er vervolgens vanaf te kunnen komen, maar dit kan ontzettend lastig zijn.

Daarom heeft Stichting JIJ een startgroep, gericht op herkenning en erkenning van eetproblematiek. De startgroep is voor mensen vanaf 18 jaar die (beginnende) eetproblematiek ervaren. Onder begeleiding van twee ervaringsdeskundigen kom je met een groep van maximaal 7 lotgenoten wekelijks samen. In het traject van 20 weken wordt rekening gehouden met jouw behoefte en fase van herstel en geef jij zelf aan welke onderwerpen je wilt bespreken.

De startgroep begint in augustus, tussentijds in- en uitstromen is niet mogelijk.

Meld je aan door een mail te sturen naar info@stichting-jij.nl

 

JIJ-ontmoet-moment | Stichting JIJ

Datum: 14 september 

Tijd: 13:00-15:00

Locatie: Stichting JIJ huis

Ben je benieuwd of het lidmaatschap van het JIJ-huis iets voor jou is? Kom dan langs tijdens ons JIJ-ontmoet moment. 

Wat je mag verwachten : Deze momenten organiseren wij zes keer per jaar. Je kunt dan gratis en vrijblijvend binnenlopen in ons inloophuis. Hier kun je de sfeer proeven en ervaren wat Stichting JIJ voor jou kan betekenen. Ook zijn er leden van het JIJ-huis aanwezig die jou graag vertellen over hun ervaringen en hoe Stichting JIJ hen heeft geholpen in hun herstelproces. 

Houd er rekening mee dat we vragen om zonder familie of vrienden (naasten) te komen, zodat andere leden zich op hun gemak voelen in ons inloophuis. We hopen je snel te zien bij Stichting JIJ!

Kijk voor meer activiteiten van inloophuizen en fora op de agenda van WEET.

*InterEsse is een bundeling van krachten van de verenigingen en stichtingen die zich laagdrempelig inzetten voor steun aan (naasten van) lotgenoten met een eetstoornis. De leden zijn WEET, Ixta Noa, Stichting JIJ, Proud2Bme, het Leontienhuis, Stichting Dalisay Recovery, Realcovery inloophuis en ikookvanmij.nl.

 

Kijk voor meer activiteiten van inloophuizen en fora op de agenda van WEET.

*InterEsse is een bundeling van krachten van de verenigingen en stichtingen die zich laagdrempelig inzetten voor steun aan (naasten van) lotgenoten met een eetstoornis. De leden zijn WEET, Ixta Noa, Stichting JIJ, Proud2Bme, het Leontienhuis, Stichting Dalisay Recovery, Realcovery inloophuis en ikookvanmij.nl.

Ben jij al lid van WEET?

Als WEET-lid steun je ons in het uitvoeren van onze kerntaken: informatievoorziening, lotgenotencontact en belangenbehartiging en heb je (via stemrecht op de ALV) invloed op ons beleid. Ook ontvang je als lid 3 keer per jaar ons eigen WEET Magazine.

Het WEET Magazine wordt gemaakt voor én door leden en staat vol interessante artikelen van ervaringsdeskundigen, lotgenoten, ouders, wetenschappers en hulpverleners.

Word snel lid en steun ons!

Volg ons!

Volg ons ook op onze onderstaande socials om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van al het nieuws rondom WEET!

 

{{var:mycontent:""}}